Ексклюзиви
неділя, 27 листопада 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ атакує крилатими ракетами Х-55 – в ISW пояснили, про що це свідчить

РФ атакує крилатими ракетами Х-55 – в ISW пояснили, про що це свідчить
Російські окупанти для масованих обстрілів української критичної інфраструктури, ймовірно, використовують інертні крилаті ракети Х-55. Фото: УНН

Російські окупанти для масованих обстрілів української критичної інфраструктури, імовірно, використовують інертні крилаті ракети Х-55.

Це ще більше підкреслює виснаження арсеналу високоточної зброї російської армії. У цьому переконані аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), про що зазначили у вечірньому звіті 26 листопада.

У суботу міністерство оборони Великої Британії повідомило, що РФ, імовірно, знімає ядерні боєголовки із застарілих ракет Х-55 і запускає ракети без них. У британській розвідці припустили, що російські окупанти запускають ці ракети як приманки для відвертання уваги української ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривий Ріг під ракетним обстрілом: перші подробиці

Українські офіційні особи також повідомляли, що із середини жовтня російські війська широко використовували неядерний варіант ракетної системи Х-555 для завдання ударів по критично важливій інфраструктурі.

"Імовірне використання російськими військовими більш стратегічної системи озброєння в ролі приманки для української ППО підтверджує попередні повідомлення ISW про те, що російські військові значно виснажили свій арсенал високоточних ракет. Використання більшої кількості систем стратегічної зброї для підтримки кампанії проти української інфраструктури свідчить про те, що російські військові віддані ударній кампанії та все ще помилково вважають, що вона може створити стратегічно значний ефект", – додали в ISW.

Російські окупанти намагаються стримати контрнаступ Збройних сил України на заході Луганської області, а також підтягують артилерію та ракети ближче до Херсона. Терористи планують посилити обстріли Херсонщини, інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «РФ атакує крилатими ракетами Х-55 – в ISW пояснили, про що це свідчить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути