вівторок, 13 лютого 2018 21:56

Розкрили хакерське угруповання, яке викрадало гроші з банківських рахунків

Розкрили хакерське угруповання, яке викрадало гроші з банківських рахунків
У Запоріжжі арештували хакерів. Фото: Hi-News

Співробітники СБУ та поліція у Запоріжжі викрили хакерське угруповання, яке планувало викрадати гроші з рахунків клієнтів банків.

"Правоохоронці встановили, що троє місцевих жителів збираються здійснити несанкціоноване втручання в інформаційні банківські мережі для отримання доступу до персональних даних клієнтів фінансових установ. Зловмисники з використанням спеціалізованого шкідливого програмного забезпечення планували "зламати" системи дистанційного банківського обслуговування. Через зараження інформаційних мереж банків хакери розраховували отримати несанкціонований доступ до особистих даних клієнтів і зняти гроші з рахунків", - повідомляє прес-центр СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакували понад 250 компаній у світі

Поліція зафіксувала хакерську атаку і встановили зловмисників. Під час проведення обшуків за місцем проживання хакерів співробітники СБУ виявили комп'ютерну техніку з встановленим шкідливим програмним забезпеченням, електронні накопичувачі інформації, міжнародні банківські карти, документацію, що підтверджують наміри здійснити операцію.

Проти них відкрили кримінальну справу.

У Чернігівській області затримали групу злочинців, які зламували банкомати. Зловмисники оперували унікальним програмним забезпеченням, змусивши різні термінали видати їм загалом шестизначну суму.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили хакерське угруповання, яке викрадало гроші з банківських рахунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути