Ексклюзиви
пʼятниця, 23 грудня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заперечує право України бути незалежною державою ‒ ISW

Путін заперечує право України бути незалежною державою ‒ ISW
За словами аналітиків, російський диктатор Володимир Путін не хоче серйозних переговорів з Україною. Фото: radiosvoboda.org

Президент Росії Володимир Путін продовжує заперечувати право України на існування як окремої держави. Він відмовляється ставитись до українського президента Володимира Зеленського як до рівноправного партнера.

Це ще одне свідчення того, що російський диктатор не хоче серйозних переговорів з Україною, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, на пресконференції 22 грудня президент РФ повторив свої шаблонні та неправдиві заяви. Говорив, зокрема. про те, що США та західні країни втручалися в Україну з часів Радянського Союзу, вбиваючи клин у передбачувану російсько-українську історичну та культурну єдність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цілуватися з Лукашенком Путін відправив двійника ‒ колишній розвідник

"Такі заяви мають на меті навести на думку, що становлення України як суверенної держави у 1991 році було фальсифікацією", ‒ йдеться у повідомленні.

Путін також звинувачує Україну в небажанні мирного врегулювання.

"Путін підтвердив максималістську мету Росії "захистити" український народ від їхнього уряду, маючи на увазі, що Росія має намір змусити київський уряд капітулювати. Путін згадав Україну як державу лише для того, щоб неправдиво зауважити, що Україна не йшла на переговори з Росією", ‒ йдеться у зведенні ISW.

За словами аналітиків, риторика Путіна є частиною поточної російської інформаційної операції, яка заперечує легітимність України як суверенної держави.

Російський президент Володимир Путін намагається зняти з себе відповідальність за затяжну війну в Україні. Для цього він подвоює зусилля з заперечення своєї участі, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Президент Росії Володимир Путін збільшив кількість заяв, спрямованих на зменшення допомоги Заходу у сфері безпеки України. Сталося це на тлі рішення Вашингтона передати Києву батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Зараз ви читаєте новину «Путін заперечує право України бути незалежною державою ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути