пʼятниця, 23 жовтня 2020 18:10

Прокурора та старшого інспектора поліції викрили на хабарі

Прокурора та старшого інспектора поліції викрили на хабарі
Прокурор і інспектор поліції вимагали $ 10 тис. з місцевого жителя. За цю суму спільники обіцяли чоловікові зняти арешт з його нерухомого майна Фото: ssu.gov.ua

У Києві затримали прокурора місцевої прокуратури та старшого інспектора Нацполіції за вимагання хабаря. Про це повідомили в СБУ.

"Співробітники спецслужби встановили, що старший інспектор з особливих доручень управління оперативної підтримки Нацполіції за попередньою змовою із прокурором однієї з місцевих прокуратур столиці вимагали $10 тис. з місцевого мешканця. За цю суму спільники обіцяли чоловіку зняти арешт з його нерухомого майна", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митник вимагав $1,5 тис. хабаря

Оперативники спецслужби задокументували отримання поліцейським першої частини хабаря і затримали його під час отримання решти суми. Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи вимагачів і вилучили матеріали провадження про накладання арешту на майно потерпілого, гроші, отримані першим "траншем". У прокурора додатково виявлено понад $2 тис., походження яких він не зміг пояснити.

Наразі вимагачі затримані. Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру. Слідчі дії тривають.

Співробітники СБУ викрили в корупції слідчого одного з відділень Ірпінського відділу поліції ГУ НП в Київській обл. Слідчий разом зі спільником - оперуповноваженим карного розшуку - організували схему незаконного збагачення за ненаправлення до суду обвинувальних актів, що передбачають позбавлення волі фігурантів. У одного з місцевих жителів зловмисники вимагали $4 тис. за обвинувальний акт у справі про крадіжку, який не передбачатиме термін ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Прокурора та старшого інспектора поліції викрили на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути