Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 18:40

Прикидався мертвим: назвали ім'я затриманого у Франції українського корупціонера

Затриманий у Франції підозрюваний у серії оборудок та відмиванні грошей українець виявився одеситом. Він фігурував у справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу.

"Затримано колишнього одесита на прізвище Малиновський. На держслужбі не перебував, держпосади не обіймав", - пише LIGA.net із посиланням на джерела у міністерстві внутрішніх справ.

За даними джерела, затриманий є причетним до розкрадання € 12 млн у російської фірми під час спроби приватизації Одеського припортового заводу, а посередником у цій угоді був один із депутатів Верховної Ради. Гроші Малиновський отримав від його помічниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали українського хакера, якому загрожує 30 років тюрми у США

Як зазначається, після проведення оборудки Малиновський разом із родиною виїхав за кордон, де купив замок, який раніше належав першому президенту Франції Саді Карно. Також підробив документи про свою смерть.

На сайті Міністерства внутрішніх справ в розділі "Особи, які переховуються від органів влади", є 36-річний Дмитро Малиновський, який зник у серпні 2014 року. Втікача звинувачують у підробленні документів та шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Автор: wanted.mvs.gov.ua
  На сайті Міністерства внутрішніх справ в розділі "Особи, які переховуються від органів влади", є Дмитро Малиновський, який зник у серпні 2014 року. Втікача звинувачують у підробленні документів та шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах
На сайті Міністерства внутрішніх справ в розділі "Особи, які переховуються від органів влади", є Дмитро Малиновський, який зник у серпні 2014 року. Втікача звинувачують у підробленні документів та шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах

5 жовтня французька жандармерія за активного сприяння Європолу заарештувала у Бургундії поблизу Діжона високопоставленого українця. Він уник правосуддя і втік із України, підробивши документи про свою смерть. Затриманого підозрюють у серії оборудок та відмиванні грошей. У нього виявили майна на € 4,6 млн, включно із замком, вінтажним Роллс-Ройсом Фантом та трьома мистецькими роботами Сальвадора Далі.

Зараз ви читаєте новину «Прикидався мертвим: назвали ім'я затриманого у Франції українського корупціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути