Ексклюзиви
субота, 17 червня 2023 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадниця "зливала" ворогу дані про оборону північних рубежів країни
3

Служба безпеки України викрила на Сумщині ще одну ворожу інформаторку, яка "зливала" ФСБ дані про оборону північних рубежів України.

Фігуранткою виявилась мешканка прикордонного міста Глухів, повідомила 17 червня пресслужба СБУ. Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Жінка передавала до ФСБ локації, орієнтовну кількість та наявне озброєння підрозділів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України. Також зливала інформацію про наслідки російських обстрілів, насамперед координати зруйнованих будівель місцевої інфраструктури. Такі відомості потрібні були загарбникам для підготовки нових та коригування повторних ворожих атак із застосуванням артилерії, мінометів та дронів-камікадзе", ‒ ідеться у повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисницю на спробі передачі розвідданих російській спецслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готував нову атаку на Вінницю. СБУ затримала навідника російських ракет

СБУ затримала на Сумщині інформаторку РФ
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала на Сумщині інформаторку РФ
СБУ затримала на Сумщині інформаторку РФ

Фігурантка підтримувала комунікацію з окупантами через свого родича – громадянина РФ, який проживає в Росії і тривалий час співпрацює з ФСБ. Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявили комп'ютерну техніку і мобільні телефони, які вона використовувала для фотофіксації українських об'єктів і передачі цих відомостей ворогу.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Зрадниця "зливала" ворогу дані про оборону північних рубежів країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути