Ексклюзиви
вівторок, 14 квітня 2020 15:30

Пожежу в Чорнобильській зоні погасили - ДСНС

Пожежу в Чорнобильській зоні погасили - ДСНС
ДСНС потрібно ще декілька днів, щоб загасити тління, яке залишилося після пожежі. Фото: Facebook Єгор Фірсов

Завдяки дощу пожежу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, яка тривала 10 днів, вдалося загасити.

Проведені замірювання показують, що радіаційний фон загалом у нормі, повідомив тимчасовий виконувач обов'язків голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов у Facebook.

"Якщо коротко — пожежу вдалося загасити, дуже допоміг дощ. Рівень радіаційного фону постійно вимірюється, але ті дані, які є в нас, — загалом у нормі", — написав Фірсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ у диму: на лівому березі спалахнула пожежа

Згодом його слова про подолання пожежі підтвердив голова ДСНС Микола Чечоткін.

У доповіді президенту Володимиру Зеленському він уточнив, що ДСНС потрібно ще декілька днів, щоб загасити тління, яке залишилося після пожежі.

На запитання голови держави, коли саме зупиниться горіння у зоні відчуження, Чечоткін відповів, що пожежі вже немає.

За повідомленням пресслужби президента, Зеленському також доповіли, що напередодні, після 16-ї години, ситуація погіршилася через шквальний вітер, тож вогонь було складно контролювати. Тому ДСНС скерувала більшу кількість техніки та особового складу на ліквідацію пожежі. Дощ, який пройшов на території, допоміг вогнеборцям упоратись із ситуацією швидше.

"Загалом учора пожежна авіація здійснила 227 вильотів, було використано 500 тонн води. Радіаційний фон у зоні відчуження зберігається в нормі й не підвищується", — повідомив Чечоткін.

Одночасно з гасінням пожежі на території зони відчуження ДСНС не допустила перекидання вогню на військові склади боєприпасів, об'єкти "Укриття", "Вектор", розподільчу електростанцію ЧАЕС та сховище з радіоактивними відходами, додав Чечоткін.

Правоохоронці кажуть, що напередодні поблизу двох осередків пожежі затримали паліїв, проводяться слідчі дії. Одного громадянина України підозрюють у підпаленні близько 7 га сухостою.

13 квітня, близько 14-ї год., сталася чергова пожежа на території зони ЧАЕС. Під час проведення оперативних розшукових заходів працівники відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з колегами сусіднього Іванківського відділення поліції встановили палія. Ним виявився 37-річний місцевий житель. Як з'ясувалося, чоловік за місцем проживання спалював сміття, потім залишки тліючого багаття повантажив на возик, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося займання сухостою.

Зараз ви читаєте новину «Пожежу в Чорнобильській зоні погасили - ДСНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути