Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2011 16:37

Поліція взяла штурмом лівійське посольство в Стокгольмі

Поліція взяла штурмом лівійське посольство в Стокгольмі

Шведська поліція взяла штурмом посольство Лівії в Стокгольмі, куди вранці у четвер, 11 серпня, увірвалися декілька осіб. Як повідомляє Agence France-Presse, заарештовані семеро порушників, які, за словами поліцейських, погрожували накласти на себе руки або спалити будівлю.

Про особи заарештованих і їх мотиви нічого не повідомляється. Відомо лише, що вони вивісили на посольстві прапор лівійських повстанців.

Прес-секретар стокгольмської поліції розповів, що правоохоронці намагалися вступити з цими людьми в переговори, але не досягли успіху, тому їм довелося застосувати силу. За словами прес-секретаря, поліція зважилася на штурм з побоювань, що затримка може призвести до людських жертв або завдати значного матеріального шкоди.

Група людей проникла в будівлю посольства в 10:45 за місцевим часом (близько 11:45 за Києвом). У будівлі спрацювала сигналізація, і незабаром на місце прибули поліцейські.

Спочатку повідомлялося про 5 порушників, один з яких звісився з вікна і погрожував вистрибнути.

Будівля посольства пустує з травня 2011 року, коли Швеція вислала з країни лівійських дипломатів, оскільки відмовилася визнавати легітимність режиму Муаммара Каддафі, проти якого борються загони повстанців під керівництвом Національного перехідної ради Лівії.

Зараз ви читаєте новину «Поліція взяла штурмом лівійське посольство в Стокгольмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути