Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2011 10:16

Погроми у Лондоні стануть початком заворушень у всій Європі?

Погроми у Лондоні стануть початком заворушень у всій Європі?

Масові заворушення у Великобританії знаменують початок цілого сезону повстань, який триватиме роками і пошириться на всю Європу.

Таку думку висловив відомий британський письменник і драматург Ханіф Курейші.

На переконання письменника, заворушення спалахнули не через вбивство поліцією молодої людини. "Вони є наслідком неблагополуччя, головним чином, економічного характеру. Невипадково лють вилилася, насамперед, проти магазинів, символу доступу до благополуччя, в якому їм відмовлено", - вважає Курейші.

"Ситуація вибухнула, зокрема, й через скорочення допомоги з безробіття, субсидій на молодіжні центри та соціальні служби. Невдоволення наростає. Потрібні гроші, яких в уряду Кемерона немає. Як немає їх у Італії, Греції та Іспанії. Тому я думаю, що ми лише на початку періоду високої соціальної нестабільності", - пояснив письменник.

Як пише італійське видання La Repubblica, до слів Курейші варто дослухатися: син пакистанця та британки, який народився в Лондоні, прекрасно знає, що ховається за насильством, яке охопило неблагополучні квартали.

І по суті, зауважує газета, прогноз вже починає збуватися: напередодні емігрантська молодь влаштувала погроми в передмісті Стокгольма.

Зараз ви читаєте новину «Погроми у Лондоні стануть початком заворушень у всій Європі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути