Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2022 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Під російські обстріли потрапили 27 населених пунктів – у Генштабі попередили про загрозу ракетних ударів

Під російські обстріли потрапили 27 населених пунктів – у Генштабі попередили про загрозу ракетних ударів
За добу росіяни обстріляли 27 населених пунктів України. Фото: gettyimages.com

Російські війська намагаються утримати тимчасово захоплені території. Нині зосереджують зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках.

Зокрема, загарбники намагаються наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Про це вранці 5 жовтня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог здійснює перегруповування підрозділів своїх військ на окремих напрямках.

"Противник обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює дистанційне мінування окремих ділянок території та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирних жителів, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ нищили склади й бази ворога

Минулої доби росіяни завдали дев'ять ракетних та шість авіаційних ударів. Понад 56 разів обстріляли українську територію з реактивних систем залпового вогню.

Від ворожих ударів постраждали об'єкти та цивільне населення понад 27 населених пунктів. Зокрема, росіяни обстріляли Харків, Шипувате, Краматорськ, Бахмут, Майорськ, Гуляйполе, Залізничне, Андріївка, Білогірка, Вознесенськ, Придніпровське.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку зі ствольної артилерії ворог вів вогонь в районах населених пунктів Писарівка та Голишівське Сумської області. На Слобожанському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілювали райони Гранова, Огірцевого, Гатища, Вовчанська та Білого Колодязя.

На Краматорському напрямку з мінометів, ствольної та реактивної артилерії били в районах населених пунктів Білогорівка, Серебрянка та Спірне. На Бахмутському напрямку обстріляли райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Опитне, Яковлівка та Юр'ївка.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії постраждала інфраструктура понад 24 населених пунктів, в тому числі Авдіївки, Водяного, Мар'їнки, Новополч, Ольгівського, Первомайського.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Вищетарасівка, Добра Надія, Іллінка, Марганець, Червоногригорівка, Нікополь, Покровське, Велике Артакове, Андріївка, Степова Долина, Безіменне, Мирне, Луч, Широке, Білогірка та Лозове.

У ніч на 5 жовтня, близько 3-ї години, росіяни атакували Білу Церкву на Київщині. Застосували іранські дрони-камікадзе.

У вівторок надвечір російські окупанти обстріляли з "Градів" Марганецьку громаду Нікопольського району на Дніпропетровщині. Вже увечері по кількох селах громади ворог вгатив повторно.

Зараз ви читаєте новину «Під російські обстріли потрапили 27 населених пунктів – у Генштабі попередили про загрозу ракетних ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути