Ексклюзиви
неділя, 12 лютого 2023 13:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому росіяни постійно обстрілюють Очаків ‒ у ЗСУ розповіли

Чому росіяни постійно обстрілюють Очаків ‒ у ЗСУ розповіли
Росіяни з Кінбурнської коси постійно обстрілюють Очаків. Фото: vikna.tv

Російські загарбники із Кінбурнської коси постійно обстрілюють район Очакова, щоб не дозволити залучити Миколаївщину до зернової угоди.

Ротація у цьому районі пов'язана з важким морально-психологічним станом ворога. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, російські війська зосереджені на Кінбурнській косі в основі півострова ‒ ближче до захопленої частини Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено два човни росіян та купу іншої техніки ‒ у ЗСУ розповіли про вдалі операції на півдні

"Там вони почуваються більш-менш захищено, віддалено від Сил оборони України. Те, що вони висувають свої певні об'єкти для вогневого ураження, розгортають вогневі позиції на іншому краї Кінбурнської коси ближче до Очакова, це якраз випадки, коли вони точково діють і негайно звідти вшиваються. Тому що розуміють, що у відповідь отримають ураження", ‒ розповіла Гуменюк.

Минулої доби росіяни вкотре обстріляли Очаківський напрямок. Били по акваторії, продовжуючи тероризм щодо міжнародних морських транспортних шляхів. Загарбники також знищують критичну інфраструктуру.

"Те, що ворог намагається проводити ротацію особового складу на Кінбурнській косі, більше пов'язано з його морально-психологічним станом. Тому що довготривале перебування там без певних бойових успіхів деморалізує людей", ‒ наголосила Гуменюк.

На ранок 12 лютого у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває 12 ворожих кораблів. Ще один корабель чергує в акваторії Азовського моря. У Чорному морі військові спостерігають два російські підводні ракетоносії, споряджені та готові до застосування. Загальний залп – до восьми ракет типу "Калібр".

Російські військові в ніч проти 11 лютого скинули на острів Зміїний чотири авіабомби, щоб створити штучну перемогу для своєї пропаганди.

Таким чином, вони також перевірили готовність Збройних сил України до оборони на півдні. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Чому росіяни постійно обстрілюють Очаків ‒ у ЗСУ розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути