Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 12:27

Батько, якого розлучили з донькою, 257 разів викликав поліцію

Батько, якого розлучили з донькою, 257 разів викликав поліцію
Батько Олександр з Білої Церкви не може побачитися з дитиною через колишню жінку, яка перешкоджає їхнім зустрічам. Фото: скріншот з ідео

У Білій Церкві чоловік, щоб побачити дитину викликав поліцію 257 разів за рік.

Колишня дружина не дозволяє батькові навідувати 4-річну доньку Машу, повідомляє ТСН.

Жінка перешкоджає зустрічам не тільки батька з дитиною, а і його родичам - бабусі та сестрі чоловіка, незважаючи на рішення суду про графік побачень. Подружжя розлучилось 2016 року. Відтоді дівчинка проживає разом з матір'ю. Олександр Яхновський говорить, що вчасно виплачує аліменти, але незважаючи на це, бачить дівчинку кілька разів на рік.

2017-го Олександру довелось 257 разів викликати поліцію, щоб побачитися з рідною донькою. Однак правоохоронці стверджують, що вони не мають влади у цьому питанні. В Україні немає прописаної процедури побачень батька з дитиною. Все, що може зробити чоловік, це написати заяву про відкриття кримінального провадження у відношенні матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мухарський попросить політичного притулку

"Це злісне невиконання судового рішення, за яке передбачена кримінальна відповідальність. Що може бути застосовано? Штраф і позбавлення волі до трьох років", - сказала заступник міністра юстиції Світлана Глущенко. Чоловік говорить, що заяви не дають ніякого результату.

Жінка відмовляється пояснити причини своєї поведінки.

Голова громадської організації "Батько має право" Олександр Швець зазначив, що активісти подали до Верховної Ради законопроект, який вводить відповідальність за перешкоджання спілкування батька з дитиною.

"Не даєш батькові бачити дитину - платиш 7,5 тисяч гривень. І так щоразу. Другий - від 7,5 до 17 тисяч. І наступного разу ця дитина буде стояти за дверима, її будуть відпускати гуляти", - говорить активіст.

6 лютого набув чинності закон про посилення відповідальності батьків, які не платять дітям аліментів. Їм можуть заборонити виїзд за кордон, позбавити права керувати автомобілем, використовувати зброю. Тих, хто не має офіційного доходу, примусять до суспільно-корисних робіт. Міністерство юстиції відкрило Єдиний реєстр неплатників аліментів. У списку понад 82 тис. чоловіків і жінок, які не надавали гроші на утримання дитини понад 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Батько, якого розлучили з донькою, 257 разів викликав поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути