четвер, 10 березня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Від ворожих авіаударів по Житомирщині загинули люди
5

На Житомирщині за добу у результаті авіаударів загинули шестеро людей, ще 12 травмовані.

Унаслідок ворожих авіаобстрілів до десятка населених пунктів області зазнали втрат, повідомляє Національна поліція. У Житомирі після 19:00 ракета зруйнувала приватний будинок, пошкодила розташовану поруч АЗС, котельню і теплотрасу. У двох лікарнях міста вибило шибки. Двоє житомирян травмувалися.

"Опівночі 10 березня відбулося попадання ракети на дорогу у селищі Старій Котельні Волицької громади, яке призвело до загибелі п'яти людей та поранення ще шістьох. Водночас російські військові вдарили по території майнового комплексу міста Коростень", - додають правоохоронці.

Унаслідок ворожого удару відбулося руйнування будівель та станції технічного обслуговування автомобілів. У зруйнованих будівлях виникли пожежі. Через вибухи ще одна людина загинула та дві отримали травми.

"У Коростені також сталося руйнування приватного гаража та меблевого цеху. Зазнали пошкоджень багатоквартирний двоповерховий та одноповерховий житлові будинки, адміністративна будівля та водогін", - повідомляє ДСНС.

Фото: ДСНС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили ракетами по Житомирщині: є жертви

Після 23:00 9 березня стало відомо про обстріл невідомими екіпажу групи реагування патрульної поліції Коростенського РУП. Двоє правоохоронців отримали вогнепальні поранення.

Росіяни також обстріляли низку інших населених пунктів області, зокрема селище Бистри у Житомирському районі, село Пісківку Малинської громади та інші. До поліції надійшло повідомлення про загибель чоловіка у селі Новополі Оліївської громади. Відбулися також руйнування житлових будинків місцевих мешканців.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Від ворожих авіаударів по Житомирщині загинули люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути