вівторок, 27 лютого 2018 16:15

Від кору померло новонароджене немовля

Від кору померло новонароджене немовля
В Одеській області померла новонароджена дитина, яка прожила всього кілька годин після народження. Мати в період вагітності захворіла на кір, була госпіталізована, проте через день самовільно покинула відділення. Фото — "Укрінформ"

В Україні за минулий тиждень на кір захворіло 783 людини. В Одеській області померла новонароджена дитина. Про це на брифінгу сказав генеральний директор державної установи "Центр громадського здоров'я МОЗ України" Володимир Курпіта.

"За 8-й тиждень 2018 року на кір захворіли 783 людини, з яких 294 дорослих і 489 дітей. Це на 5% менше, ніж попереднього тижня, і ми можемо констатувати, що ситуація із захворюваністю на кір в Україні стабілізувалася. Ми не говоримо про зниження захворюваності, але про стабілізацію процесу", - зазначив він.

З початку року від ускладнень кору померли вже 7 людей - 5 дітей та 2 дорослих. 5 хворих померли в Одеській області, 1 дитина - в Івано-Франківській області, 1 людина в Закарпатській області.

"Зареєстровано сьомий випадок смерті в цьому році - померла новонароджена дитина в Одеській області, яка прожила всього кілька годин після народження. Мати в період вагітності захворіла на кір, була госпіталізована, проте через день самовільно покинула відділення. Зараз ми з'ясовуємо всі причини смерті новонародженої дитини", - сказав Курпіта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна опинилась на третьому місці в Європі за кількістю хворих на кір

Загалом, за даними МОЗ, впродовж 8-ми тижнів з початку року на кір захворіло 5839 людей, з яких 1981 дорослий та 3858 дітей. До медзакладів госпіталізовано 3 945 хворих. Найбільше хворих на кір зареєстровано в Івано-Франківській області - 1204, Закарпатській - 980, Одеській - 965, Чернівецькій - 594 та Львівській областях - 411 випадків.

Найменше на кір хворіють у Чернігівській та Харківській областях - по 3 випадки, Сумській та Луганській - по 4 випадки, Черкаській та Херсонській областях - по 14 випадків захворювання на кір.

На Чернігівщині єдиний в області хворий на кір втік з лікарні. Втікач наражає на небезпеку не лише себе, а й тих, з ким він буде контактувати.

Зараз ви читаєте новину «Від кору померло новонароджене немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути