Ексклюзиви
пʼятниця, 07 квітня 2023 13:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Криму змінить все: генерал Годжес висловився про український контрнаступ

Звільнення Криму змінить все: генерал Годжес висловився про український контрнаступ
Американський генерал Бен Годжес висловився про звільнення Криму. Фото: lb.ua

Головною метою українського контрнаступу має стати розрив сухопутного коридору між Росією та окупованим нею Кримом.

Український наступ буде на дуже вузькій ділянці фронту, аби мати ефект. Про це в інтерв'ю "Німецькій хвилі" сказав колишній командувач військами США в Європі Бен Годжес.

За його словами, Крим ‒ "вирішальна територія".

"Можна вбити кожного російського солдата в радіусі 200 км навколо Бахмута, але це не змінить стратегічну ситуацію. Але якщо звільнити Крим, це змінить все. Тож контрнаступ буде націлений на звільнення Криму. А решта Донбасу буде пізніше", ‒ сказав Годжес.

Він також прокоментував ситуацію в Бахмуті. Зауважив, що бої навколо міста мають дуже високу ціну, але вони необхідні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звільнення Криму – це питання місяців" – до чого росіяни готуються на півострові

"Генштаб побачив, що може зупинити російські війська в Бахмуті та виснажити їх, змусити використати багато ресурсів", ‒ зазначив Годжес.

Нині, за його словами, українські війська активно готуються до наступу. Але росіяни намагатимуться діяти на випередження.

"Але я думаю, що українці оберуть правильні момент та місце, коли погода, стан доріг, усі умови будуть сприятливим для того, аби можна було залучити більше зброї великої дальності ураження. А це дасть їм змогу зробити Крим вразливим. Робити приціл на командні пункти, склади боєприпасів ‒ вразити велику кількість військ можна за допомогою прицільних ударів по таких окремо взятих цілях", ‒ пояснив Годжес.

За його словами, західні партнери України, зокрема, США, Німеччина, Великобританія та Франція усвідомлюють, наскільки важливий цей контрнаступ.

"Ми хочемо, аби Україна перемогла. Тобто я б не сказав, що тут все або нічого. Впевнений, що Україна, Генштаб зробили велику роботу з підготовки. Вони продовжують робити, і я думаю, що цей наступ буде здатний, чи-то потенційно може мати руйнівний ефект для російських військ", ‒ наголосив Ходжес.

Головне управління розвідки просить мешканців тимчасово окупованого Криму співпрацювати з Силами оборони України. Підтримка наближає поразку окупантів, передає ГУР. Закликають повідомляти інформацію про розташування окупаційних сил та засобів.

Україна має сама вирішувати, чи звільняти Крим від російських загарбників військовим шляхом. А Захід повинен продовжувати надавати українцям військову допомогу. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Криму змінить все: генерал Годжес висловився про український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути