середа, 03 серпня 2022 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти розстріляли ракетами багатоповерхівку в Чугуєві: перші подробиці
4

Вдень, 3 серпня, ворог обстріляв прифронтовий Чугуїв на Харківщині. Бив із комплексу "Ураган" касетними снарядами, за попередніми даними.

Снаряди влучили в п'ятиповерхівку. Є загиблий, повідомив начальник слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

"Сьогодні о 12:50 рашисти обстріляли Чугуїв із РСЗВ, за попередніми даними – "Ураган", касетні снаряди. Є один загиблий, двоє поранені. Загиблий та одна поранена – громадяни РФ. Чоловік, котрий загинув, був у себе вдома під час обстрілу. Російські війська щодня обстрілюють місто Харків та область, їхня ціль – тероризм, загибель якнайбільшого числа цивільних", – написав Болвінов у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синєгубов висловився про повторний наступ росіян на Харків

Окупанти ударили з "Ураганів" по багатоповерхівці в Чугуєві
Фото: facebook.com
Окупанти ударили з "Ураганів" по багатоповерхівці в Чугуєві
Окупанти ударили з "Ураганів" по багатоповерхівці в Чугуєві
Окупанти ударили з "Ураганів" по багатоповерхівці в Чугуєві

Влучання снарядів у будинок підтвердив і керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Він додав, що загиблому чоловікові було 70 років.

"Вибухову травму та осколкові поранення отримала 52-річна жінка. Також поранень зазнала 49-річна місцева мешканка. Стан постраждалих середній", – йдеться у дописі Синєгубова у Telegram.

Окупанти можуть почати повторний наступ на Харків. Про це говорила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона запевнила, що ЗСУ готові до атаки росіян і дадуть гідну відсіч.

Харків став ціллю російських загарбників з перших днів повномасштабного вторгнення. Не зумівши захопити місто, росіяни почали обстрілювати його з літаків та артилерії. Після того, як окупанти були відкинуті від околиць міста, вони зосередилися на обстрілах його з артилерії. Б'ють щодня, руйнуючи цивільну інфраструктуру й убиваючи мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти розстріляли ракетами багатоповерхівку в Чугуєві: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути