Ексклюзиви
неділя, 13 серпня 2023 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти провалили наступ на п'яти напрямках, а ЗСУ просуваються вперед: головне зі зведення Генштабу

Окупанти провалили наступ на п'яти напрямках, а ЗСУ просуваються вперед: головне зі зведення Генштабу
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення. Про це ввечері 13 серпня повідомив Генштаб ЗСУ.

Авіація сил оборони протягом доби завдала 10 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння й військової техніки противника та чотири – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два артилерійських засоби на вогневих позиціях, один зенітно-ракетний комплекс, одну станцію РЕБ, один засіб протиповітряної оборони противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за тиждень "закобзонили" 4150 окупантів – інфографіка

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі південно-східніше Андріївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районах південніше Андріївки та західніше Ягідного Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі східніше Роботиного Запорізької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському, Слобожанському, Лиманському, Херсонському напрямках противник з авіації та артилерії обстріляв ряд населених пунктів.

Загалом протягом доби російські окупанти завдали два ракетних удари, 24 авіаційних ударів та близько 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії на адмінкордоні Донецької та Запорізької областей.

Російські джерела заявляють, що після кількох днів інтенсивних боїв війська РФ залишили свої позиції в Урожайному. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики також опублікували свіжі карти бойових дій в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти провалили наступ на п'яти напрямках, а ЗСУ просуваються вперед: головне зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути