понеділок, 24 березня 2014 11:02

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Окупанти пішли на українських морпіхів з кулеметами та гранатами, є поранені

Окупанти пішли на українських морпіхів з кулеметами та гранатами, є поранені

Російські окупанти в Феодосії під час штурму військової частини використовували світлошумові гранати і автоматичну зброю - кулемети. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Військові ЗС Російської Федерації оточили периметр батальйону, двома БТРами перекрили дорогу до нього і почали захоплення будівлі казарми.

Серед українських солдатів є поранені, а від 60 до 80 бійців потрапили в полон.

"24 березня близько 04.20 російські окупанти в Криму, грубо порушивши попередні домовленості про проведення переговорів про перемир'я, розпочали штурм розташування 1-го Феодосійського окремого батальйону морської піхоти Військово-морських Сил ЗС України. З початком штурму на територію української військової частини з двох вертольотів Мі-8 висадився російський десант. Підтримку висадки з повітря здійснювала пара російських Мі-24", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Також міністерство підтверджує, що полонених вивозили в невідомому напрямку на УРАЛах.

"З 6.00 з території батальйону морської піхоти вийшло кілька вантажних автомобілів УРАЛ зі зв'язаними українськими морськими піхотинцями на борту. За попередньою інформацією, травми різного ступеня тяжкості в результаті штурму отримали кілька українських військових. Найбільше постраждали командир батальйону підполковник Дмитро Делятицький і заступник по роботі з особовим складом майор Ростислав Ломтєв, яких нападники повалили на землю і били ногами в обличчя. Після чого двох українських офіцерів на вертольоті відвезли в невідомому напрямку", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що окупанти на УРАЛах вивезли з Феодосії полонених морпіхів зі зв'язаними руками. Після штурму частині російські агресори взяли в полон солдат, які не зрадили Україну.

 

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пішли на українських морпіхів з кулеметами та гранатами, є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути