понеділок, 13 січня 2020 10:28

Уламки в сидіннях та відсутність мобільних: фахівці досліджують місце аварії Boeing 737

Уламки в сидіннях та відсутність мобільних: фахівці досліджують місце аварії Boeing 737
Українські фахівці досліджують уламки Boeing 737. Фото: УНН

Через отвори у фюзеляжі та осколки ракети в пасажирських сидіннях іранці не могли заперечувати і тому визнали, що український Boeing збила ракета.

Це підтверджують і фахівці, які працюють на місці катастрофи. Їм вдалося зібрати значну частину залишків літака. Зараз вони уважно вивчають їх, передає ТСН.

Усе, що залишилося від українського Boeing 737, – 11 рядів з уламками. Українські рятувальники три доби збирали металеві частини літака. Найбільший – це правий борт, де видно напис "Міжнародні авіалінії".

Іранці вантажівкою підвозять рештки шасі та двигуна. Після вивчення та огляду його лопатей зазначили, що якби в ньому була пожежа, то вони мали би бути в кіптяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командувач "Корпусу вартових ісламської революції" вибачився за збитий український літак

Після огляду носової частини літака – кабіни екіпажу, точніше того, що від неї залишилося, – знайшли вихідні обвуглені отвори. Також помітно десятки отворів у нижній частині борту – із увігнутими краями. А також самі осколки, що застряли в обшивці крісел.

Ще частина фахівців опитує свідків. Іранці розповідають про сильний вибух і вогонь, який падав із нічного неба.

Українських експертів дивує, що на місці катастрофи вони не бачать мобільних телефонів – це при тому, що на борту були 167 пасажирів. Остаточні висновки робитимуть згодом, але вже зараз експерти певні: ракета розірвалася біля кабіни пілотів. Вони загинули миттєво.

Рейс PS752 українського літака МАУ, який розбився під Тегераном і внаслідок чого загинули 176 осіб, детально відтворили журналісти. Відповідне відео створив відділ The New York Times, який займається розслідуваннями події того дня за відкритими даними.

Зараз ви читаєте новину «Уламки в сидіннях та відсутність мобільних: фахівці досліджують місце аварії Boeing 737». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути