Ексклюзиви
субота, 28 травня 2011 13:58

Вночі авіація НАТО знову бомбардувала Тріполі

Вночі авіація НАТО знову бомбардувала Тріполі

ВПС НАТО в ніч на суботу, 28 травня, завдали серію ударів по столиці Лівії, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на власного кореспондента в Тріполі.

Бомбардування зазнав район Баб аль-Азізія, де на території військової бази розташована резиденція лівійського лідера Муаммара Каддафі. Авіаудари по цьому району столиці Лівії, нагадав кореспондент AFP, ВПС НАТО наносять четверту ніч поспіль. Даних про наслідки бомбардування Баб аль-Азізії поки не надходило.

За даними лівійського державного інформагентства JANA, п'ятницю, 27 травня, авіація НАТО також завдала удари по місту Гарьян, розташованому на південь від Тріполі. Бомбардуванню, говориться в повідомленні JANA, піддалися об'єкти цивільної інфраструктури.

Військова операція в Лівії, в рамках якої по території країни наносяться авіаудари, розпочалася 19 березня. Проведення операції стало можливим після того, як 17 березня РБ ООН прийняв резолюцію, яка встановлює над Лівією зону, заборонену для польотів, а також яка дозволяє вжити всіх можливих заходів, виключаючи наземне втручання, для захисту мирного населення.

З перших днів початку операції в Лівії однією з цілей авіаударів стала військова база Баб аль-Азізія, на території якої знаходиться резиденція Каддафі. Влада Лівії вважають бомбардування Баб аль-Азізії спробою ліквідувати Каддафі. У свою чергу, представники НАТО, який здійснює командування операцією в Лівії з кінця березня, наполягають, що метою авіаударів є виключно військові об'єкти.

Зараз ви читаєте новину «Вночі авіація НАТО знову бомбардувала Тріполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути