Ексклюзиви
неділя, 28 травня 2023 06:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Нічна російська атака дронами: у Києві повідомляють про загиблих та поранених
3

Вночі проти неділі, 28 травня, Росія вчергове атакувала Україну з повітря. Було кілька хвиль атак іранськими безпілотниками Shahed.

Звуки вибухів чули у столиці та на Київщині, а також у Житомирській та Черкаській областях. У Києві тільки під час першої хвилі атаки було знищено понад 20 БПЛА, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Наслідки падіння уламків дронів у Печерському районі Києва
Фото: t.me/VA_Kyiv
Наслідки падіння уламків дронів у Печерському районі Києва
Наслідки падіння уламків дронів у Печерському районі Києва

Разом з тим, за даними КМВА, у Печерському районі внаслідок потрапляння уламків сталося загоряння даху будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки Shahed мають окупанти для атак по Україні: Гуменюк відповіла

У Голосіївському районі столиці через падіння уламків виникла пожежа на даху ТРЦ та на території будівництва. Окрім того, там внаслідок влучання уламків в 7-поверхову нежитлову будівлю сталось руйнування частини стіни та виникла пожежа на третьому поверсі. Відомо про одну поранену людину та одну загиблу.

У Дарницькому районі внаслідок влучання уламків, в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

За інформацією міського голови Віталія Кличка, у Солом'янський районі столиці внаслідок падіння уламків БПЛА біля приміщення однієї з АЗС, госпіталізували 35-річну жінку. Там також загинув 41-річний чоловік.

"За уточненою інформацією, в Голосіївському районі локалізували пожежу на площі 700 м.кв. Руйнування будівельних конструкцій на загальній площі 1000 м.кв. Рятувальники працюють із залученнням найновіших засобів і технологій", ‒ зазначив Кличко.

Російські загарбники останнім часом посилили атаки по Україні іранськими дронами типу Shahed. Їх запускають доволі багато та наносять удари кількома хвилями.

Таким чином окупанти шукають нову тактику ударів, вважає начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Нічна російська атака дронами: у Києві повідомляють про загиблих та поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути