пʼятниця, 21 жовтня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Не можна давати ніж маньяку" ‒ в СБУ взялися за іранські дрони

"Не можна давати ніж маньяку" ‒ в СБУ взялися за іранські дрони
Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження стосовно постачання Росії іранських дронів та ракет. Фото: mil.in.ua

Слідчі Служби безпеки України розпочали кримінальне провадження стосовно постачання Росії іранських дронів та ракет.

Слідство має встановити всіх причетних до постачання в РФ безпілотників Shahed-136 і Mohajer-6, а також балістичних ракет малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

За матеріалами слідства, є всі підстави стверджувати, що представники іранської влади й оборонно-промислового комплексу умисно допомагають РФ у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсоток росте – Повітряні сили розповіли, наскільки часто вдається збивати дрони-камікадзе

Розслідування має поіменно встановити всіх причетних осіб, способи та маршрути перевезення цих озброєнь. У подальшому винних планують притягнути до відповідальності.

"Той, хто допомагає Росії обстрілювати мирні українські міста і села, має також понести відповідальність за воєнні злочини РФ. Бо не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він вбиває людей. Тож українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такій допомозі нашому ворогу. Незважаючи на спроби РФ замаскувати "Шахеди" під "Герані", ми доведемо їхнє іранське походження. Зокрема, і за допомогою експертиз. Працюємо над тим, щоб зірвати маски з усіх воєнних злочинців і покарати їх", – зазначив голова СБУ Василь Малюк.

Провадження нині відкрите за ч.1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Іран безпосередньо приєднався до війни Російської Федерації проти України. Тегеран направив до тимчасово окупованого Криму свій персонал, який допомагає атакувати дронами-камікадзе міста України, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Велика Британія запровадила санкції проти відповідальних за постачання Росії іранських дронів-камікадзе. Росія та Іран порушують резолюцію Ради Безпеки ООН, яка контролює передачу цієї зброї з Ірану. Про це повідомляє МЗС Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна давати ніж маньяку" ‒ в СБУ взялися за іранські дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути