четвер, 13 травня 2021 11:13

Не виплатили зарплату за 35 змін: пекарня влипла у скандал

Не виплатили зарплату за 35 змін: пекарня влипла у скандал
Одну зі співробітниць звільнили за порушення, не виплативши зарплату за 35 змін. А це понад 17 тис. грн. Фото: pixabay.com

У Києві мережа кав'ярень-пекарень "Хлібний" потрапила у скандал.

Одну зі співробітниць звільнили за порушення, не виплативши зарплату за 35 змін. А це понад 17 тис. грн. Про це вона написала в Instagram. Жінка на ім'я Дарія хоче, аби її повернули чесно зароблене, але власниця "Хлібного" вважає, що працівниця порушила правила компанії, тому з нею і розпрощалися, не виплативши гроші.

Жінка пригостила продукцією пекарні подруг, пробивши замовлення на себе за собівартістю (як для співробітників). А це заборонено правилами компанії. За це її і звільнили.

"Даша знала про правила компанії, про те, що можна замовляти продукцію і закривати на своє ім'я тільки те, що співробітник з'їсть під час робочої зміни. І все ж, вона відкрила ноутбук менеджера, пробила замовлення подружок і записала на своє ім'я. За що була звільнена без виплати зарплати за 35 змін. Це 17 053 грн за вирахуванням замовлення для друзів", - написала в соцмережі власниця "Хлібного" Аліна К.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторан потрапив у скандал через помиї: "утилізацію" зняли на відео

Згодом з'ясувалося, що працівниця взагалі не була оформлена офіційно, пише tsn.ua.

"Особливо мені це не треба було самій, бо не знала, скільки там робитиму. А у "Хлібному" особливо й не наполягали, мовляв, десятки співробітників без оформлення працюють. Два місяці після звільнення я телефонувала власниці компанії, а вона мені все казала, щоб на свою зарплату я не розраховувала і звинувачувала мене у крадіжці", - каже Дарія.

Жінка додала, що звернулася по допомогу до адвоката і має намір таки домогтися виплати зароблених грошей.

Ця ситуація неабияк обурила користувачів мережі.

"А яке ви мали право не виплатити зарплату? Ну, вирахували б те, що вона "вкрала", ну, оштрафували б. Але не виплатити зарплату - не маєте права", - пишуть вони.

Користувачі радять потерпілій звертатися до Держпраці та відстоювати свої права.

Власниця ж мережі пекарень скаржиться, що на її адресу летять жахливі прокльони, а вона чекає другу дитину.

"А я не "Хлібний", я - жива людина, дівчина, яка скоро повинна стати мамою вдруге. Ця історія звичайно забудеться, конфлікт зі співробітниками ми вирішимо, а ось як прийняти це лайно, я не знаю", - сказала Аліна К.

У Чернігові в одному з кафе розгорівся скандал через прапор. Власники закладу, ветерани АТО, відмовилися обслуговувати відвідувачку, яка висловила невдоволення через червоно-чорний прапор на одній з полиць у закладі.

Зараз ви читаєте новину «Не виплатили зарплату за 35 змін: пекарня влипла у скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути