середа, 12 квітня 2017 14:52

"Не продовжувати дозволи" - Асоціація власників зброї опублікувала маніфест

"Не продовжувати дозволи" - Асоціація власників зброї опублікувала маніфест
Українська Асоціація власників зброї закликала не продовжувати дозволи на вогнепальну зброю. Фото - Українська Асоціація власників зброї

Асоціація власників зброї закликала не продовжувати дозволи на вогнепальну зброю.

Опублікували маніфест, у якому йдеться, що держава за роки незалежності не створила умов для забезпечення права громадян України на самозахист. На знак протесту закликають не продовжувати дозволи на вогнепальну зброю.

"МВС вимагають отримання "дозволів", не маючи на це законних підстав. За нашої мовчазної згоди вони можуть це робити і наступні 20 або 30 років. Закликаємо не продовжувати дозволи, доки наше право володіти і користуватися засобами самозахисту не закріплять законом. Це більшою мірою - питання власної гідності", - йдеться у маніфесті.

Така заява є черговою спробою привернути увагу, вважає Сергій Шабовта, голова громадської організації "Всеукраїнська асоціація операторів ринку безпеки".

"За даними європейських асоціацій, в Україні від 3 до 6 мільйонів незареєстрованих стволів. Тому, з одного боку, розумію власників зареєстрованої зброї. Рівень злочинності зростає, захистити себе люди не можуть. Усі петиції дозволити вільне користування зброєю - не мали успіху. З іншого боку, такий маніфест суперечить закону. Це пропагандистський крок, який не матиме результату. Власники зброї - законослухняні громадяни, вони продовжать свої дозволи", - каже Шабовта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські не дозволили ввезти до Києва зброю

Уся зброя має бути зареєстрована, каже Микола Жукович із Нацполіції Київської області.

"Зброя має стояти на обліку. Інакше її можуть використати для вчинення злочину. Кому це вигідно? Є закон, який чітко регламентує: хто, на яких підставах може придбати мисливську чи травматичну зброю. Дозвіл на короткоствольну вогнепальну мають тільки силові структури. Змінювати цього не можна. Почнеться хаос. Перестрілок і так щодня вистачає", - додав Жукович.

Процес для отримання довідки на дозвіл мати зброю - дуже корумпований. Понад 28 тис. пропозицій купити ці довідки є в інтернеті. Тому правоохоронці долучали активістів до пошуку огріхів у роботі структурних підрозділів МВС.

Зараз ви читаєте новину «"Не продовжувати дозволи" - Асоціація власників зброї опублікувала маніфест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути