четвер, 02 лютого 2023 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ Росії на Київ ‒ Моравецький зробив невтішний прогноз

Наступ Росії на Київ ‒ Моравецький зробив невтішний прогноз
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прогнозує новий масштабний наступ РФ на Київ. Фото: facebook.com/MorawieckiPL

Оскільки диктатор Володимир Путін хоче довести своєму народу, що він "довгостроковий гравець", який ніколи не здається, Росія знову може розпочати масштабний наступ на Україну.

Не виключено, що до такої атаки РФ спробує вдатися навесні. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Bild сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За його словами, план Путіна та його генералів полягає в оточенні України.

"Готуючи всі ці плани, він, напевно, думає, що має атакувати з двох чи трьох різних напрямків. Тому я вважаю, що українці не можуть виключати нападу з Білорусі в північній частини України. Так, що Київ виявиться оточений із заходу", – зазначив Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща готова передати Україні винищувачі F-16, але є умова

За його словами, через нинішню м'яку зиму ґрунт не підходить для важких танків і артилерії. Тому, ймовірно, росіяни чекають, поки висохне весь бруд та болото, щоб ґрунт краще підходив для наступу.

"З усієї інформації, яку я маю з України, я знаю, що буде ще один наступ росіян, ймовірно, в березні або квітні. І це буде дуже важкий наступ", – сказав Моравецький.

Він також припускає, що Путін накаже своїм військам знову напасти на Київ.

"Я думаю, що, на жаль, він не тільки сповнений ненависті до України, але й хоче ще раз показати своєму народу, що він довгостроковий гравець, який ніколи не здається. Тож знову нападе на Київ. У мене є таке побоювання", – додав Моравецький.

Українські військові готуються до можливого наступу ворога з Білорусі. Тому вже облаштували кілька потужних оборонних рубежів навколо Києва та області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів командувач угруповання сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Загроза наступу російських військ з території Білорусі існує. Україна готується до будь-яких викликів. Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Наступ Росії на Київ ‒ Моравецький зробив невтішний прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути