понеділок, 01 липня 2013 16:23

На дорогу у Вінницькій області смерч за півгодини повалив 169 дерев

28 червня близько 18-ї години біля села Люлинці Калинівського району Вінниччини пройшов смерч. Повалив 106 дерев, пошкодив ще 61 дерево. В результаті заблокувався автошлях на села Райки, Лемешівка, Люлинці.

За словами сільського голови Люлинець Олександра Петрука, такої негоди старожили ще не пам'ятають.

"Вітер дув у всі боки, мінявся щохвилини, крутив. Хвилин 25 все продовжувалось, але наробило такої біди! В селі, Бог милував, не дуже позбиткувалось. Трохи шифер позривало, 2 електроопори зламало і ялинку в центрі села з коренем вирвало. А трасу за селом геть завалило деревами. 64 дерева з коренем вирвало. В основному липи та осокори", - сказав він.

Розчищали дорогу 2 дні. Зараз гілки та стовбури лежать на узбіччі. Окрім рятувальної залучалась техніка з приватних господарств. Приходили допомагати також й монахи з Лемешівського чоловічого монастиря.

"Подзвонили знайомі, сказали, що не можуть з Калинівки проїхати, дорогу завалило. Поїхали в об'їзд  через Козятинський район. А ми з хлопцями пішли надзвичайникам допомагати, бо самі б вони не впорались за три дні. Приїхало їх чоловік 10, ще стільки ж з райавтодору. То ми взяли хто бензопили, хто трактори, і працювали у п'ятницю і цілий день в суботу", - розповів місцевий Олександр Філімончук.

Місцеві занепокоєні тим, що град і шквальний вітер пошкодив посіви кукурудзи, капусти та інших городніх культур. Повалені дерева голова сільради збирається віддати на опалення у шкільну котельну.

Зараз ви читаєте новину «На дорогу у Вінницькій області смерч за півгодини повалив 169 дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути