пʼятниця, 15 березня 2013 02:04

На Чернігівщині люди штурмували міліцейську автівку, аби покарати вбивцю вагітної жінки

На Чернігівщині люди штурмували міліцейську автівку, аби покарати вбивцю вагітної жінки
У Борзні назріває народний бунт. Фото: sip-cn.org.ua

11 березня, вдень, у Борзні сталась жахлива подія, про яку гудить увесь район і не тільки. 38-річний Сергій Ярошенко порізав вагітну жінку 21-річну Оксану Циганок. Оксана була на шостому місяці.

Сергій — колишній міліціонер Борзнянського райвідділу міліції, служив у черговій частині, звільнився два місяці тому у званні майор. Син 60-річного Федора Ярошенка, керівника Борзнянської ремонтно-будівельної дільниці, і працівниці місцевої бібліотеки. У родини Ярошенків є магазин-кафе "Борзнянка".

Раніше Оксана працювала продавцем у Ярошенків. Та звільнилася, її мати Любов Володимирівна продовжувала працювати, але згодом теж розрахувалася. Як говорять у Борзні, продавці там довго не витримували і кидали роботу через звинувачення у постійних недостачах. Така ж доля спіткала й Оксану.

Ярошенко-молодший приїхав до Оксани додому вранці. Вона була сама. Мати на роботі у Ніжині. Цивільний чоловік Юрій на заняттях у місцевому технікумі, він студент. Сергій почав кричати і вимагати гроші, які нібито зникли як недостача. А тоді став різати ножем обличчя і живіт.

Кажуть, розпанахав так, що з рани на животі стирчала ніжка дитини. З останніх сил поранена Оксана вирвалася від душогуба і кинулася за допомогою до сусідів.

Бігла, затискаючи руками живіт, з якого текла кров. Кривавий слід через дорогу і досі видно. Не достукавшись до сусідів, Оксана повернулася до себе в хату і впала, затиснувши в руці мобілку. Якраз у цей час додому поверталася медпрацівник і сусідка Циганків Наталя Лоєнко. Вона пішла по кривавому сліду. Двері були розчинені.

З останніх сил Оксана сказала, хто хотів її убити і що вже подзвонила мамі. Як з'ясувалося, мати зателефонувала у Борзну і викликала "швидку". Кажуть, оперували Оксану шість годин.

На жаль, дитину врятувати не вдалося. На лікування потрібно багато грошей. Нині колють дорогі антибіотики. Оксана у реанімації. Родина Циганків бідна, проте порядна. Тому колишні однокласники Оксани згуртувалися у соцмережі "Вконтакте" і збирають гроші на її лікування.

Щоб затримати підозрюваного Сергія Ярошенка, довелося викликати з Чернігова наряд спецпідрозділу "Беркут". Кажуть, Ярошенко поїхав у село Адамівку, де взяв у заручниці підприємця Світлану Москаленко! Начебто відстрілювався від міліції. Та була дана команда: "Не стріляти, взяти живим!" Взяли.

Нині про Сергія Ярошенка у Борзні говорять різне. Що перед нападом на Оксану він з компанією довго відпочивав у місцевому барі, побив дружину, яка працює зубопротезистом. Повісив удома собаку і кота.

У Сергія дурна слава. Місцеві єгері називають його браконьєром. У Борзні ходять чутки про причетність його і ще двох міліціонерів, дітей впливових батьків, до смерті дівчини-сироти. Нібито поїхала з ними на річку і... втопилася.

А ще згадують про давню перестрілку з генералами у приватному мисливському угідді у борзнянських лісах. Проте для батьків своє дитя найкраще. Сергій — єдина і бажана дитина у сім'ї.

Було вирішено вислухати точку зору Ярошенків про криваву історію. Підозрюваного Сергія спитати ніяк, після затримання його відвезли у міліцію у Бахмацький район.

Журналіст зателефонувала матері Вірі Миколаївні у бібліотеку. Там сказали, що зараз її покличуть, вона на роботі. Дізналися, що преса, і виявилось вже, що її немає.

Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за статтею 115 частини 2, умисне вбивство жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності. Хоча злочин і не доведено до кінця. Він карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

Також стало відомо, що щонайменше півтисячі борзнянців хотіли вчинити самосуд. У середу під час судового засідання, яке визначало чи залишати вбивцю під вартою, люди штурмували міліцейську машину і закидали камінням автомобіль батька Ярошенка.

У п'ятницю, 15 березня, о 16:00 у Борзні на центральній площі відбудеться мітинг з вимогою справедливо покарати Ярошенка і чиновників, які його "кришували".

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині люди штурмували міліцейську автівку, аби покарати вбивцю вагітної жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути