середа, 27 червня 2012 16:42

На болгарському курорті жорстоко побили туристку з Києва

На болгарському курорті Албена жорстоко побили сімейну пару з Києва, яка поїхала на відпочинок. У жінки - рани на голові, які довелося зашивати хірургам, а чоловік відбувся ударами та саднами. Як каже подружжя, постраждали вони через те, що не стали замовляти в барі випивку і зажадали повернути їм гроші за вхід, пише "Сегодня".

"Ми зайшли в бар, сіли на диван недалеко від входу. Практично відразу до нас підійшла жінка років 40, всунула меню і сказала замовляти (в меню були алкогольні напої)", - згадала потерпіла, громадянка Білорусі, яка проживає в Києві.

"Ми сказали, що поки нічого не хочемо пити, хочемо тільки подивитися. На що нам було сказано, що у нас є дві хвилини, щоб ми щось замовили, або "вимітайтеся звідси". Ми відповіли: "Добре, ми підемо, але нехай нам повернуть гроші за вхід" (близько 5,5 євро)", - заявила туристка.

За її словами, чоловік вирішив поговорити з охоронцем, який брав гроші за вхід. В цей момент підійшла інша дівчина, почала кричати: "Ідіть!".

"Вона підскочила до мене і силою стала витягувати з-за столика. Я спробувала відштовхнути її, але тут підскочили ще 4 дівчини і накинулися на мене, звалили на підлогу, били руками і ногами. Бійка перемістилася на вулицю, я намагалася вирватися, але в мене не виходило. Мій чоловік намагався пробитися до мене і витягти з цієї бійки, але його утримував охоронець, а на вулиці підійшли ще двоє чоловіків, які припиняли всі його спроби допомогти мені. Апогеєм стало те, що дівчина, яка затіяла бійку, схопила мене за волосся і стала бити головою об автомобіль, що стояв поблизу. Скло автомобіля було залито моєю кров'ю. Не знаю, як ми вирвалися звідти, але мені здавалося, що це не закінчиться ніколи", - повідомила постраждала.

Після бійки жінці викликали з найближчого готелю швидку і поліцію. На наступний ранок вони з чоловіком пішли в поліцію давати свідчення.

"Відразу ж нам сказали, що в ситуації винні ми, що ми сперечалися з персоналом бару, ми першими кинулися в бійку, були п'яними тощо. Що є запис на відеокамерах в барі і все це видно. І що вони, поліція, винесуть нам всього лише попередження, а не штраф в 5000 левів (близько 25 тис. грн)", - сказала туристка.

Свідчення постраждалих поліцейські записали болгарською мовою, потім наказали підписати свідчення. Упевнитися, чи все було правильно там записано, можливості у постраждалих не було.

"Поліція намагалася заборонити нам зробити на документі позначку про те, що ми не володіємо мовою і не можемо знати точного змісту документа. Намагалися нас звинуватити в неповазі законів Болгарії. За підсумком, поліція нам винесла протокол-попередження, щоб ми не наближалися до цього закладу і співробітників закладу, а також не вступали з ними в суперечку і не чинили свавілля", - наголосила жінка.

Адвокат жінки розповіла, що до кінця тижня у цій справі завершаться експертизи, а потім буде ухвалено рішення про подальші дії правоохоронців.

"Я розмовляла з начальником поліції в Албені, відвідала його особисто. Поліція веде розслідування. Серед іншого буде проведено допит лікаря, який надавав туристці першу допомогу", - розповіла адвокат.

Поліція, за словами захисника, може показати записи з відеокамери в барі лише після закінчення розслідування. Якщо в показаннях жінки будуть виявлені якісь неточності, вона зможе їх змінити, посилаючись на те, що не знає болгарської мови і давала свідчення без перекладача.

"За заподіяння шкоди з хуліганських спонукань за законами Болгарії винному загрожує до 3 років позбавлення волі", - зауважила адвокат.

В генеральному консульстві України у Варні розповіли, що з консульством зв'язався чоловік побитої жінки (громадянин України).

"Ми подали запит до правоохоронних органів Болгарії, однак відповідь поки не прийшла", - розповіла т.в.о. генерального консула Ірина Дмитренко.

Зараз ви читаєте новину «На болгарському курорті жорстоко побили туристку з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути