вівторок, 31 січня 2012 13:18

МЗС продовжує "визволяти" полонених у Лівії українців

МЗС продовжує "визволяти" полонених у Лівії українців

У Міністерстві закордонних справ України знову запевняють, що затримані в Лівії українці участі в бойових діях не брали.

"Це точно не снайпери, у них на руках крові немає, ніхто з них не брав участі в бойових діях", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він додав, що переговори щодо звільнення українців продовжуються, і подробиці МЗС не може розголошувати, оскільки це може зашкодити процесу.

У той же час Волошин запевнив, що ставлення до затриманих українців нормальне, лівійська сторона проводить розслідування з цього приводу. До закінчення розслідування лівійська влада не хоче відпускати українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонені у Лівії українці втрачають надію: всі зусилля МЗС марні

Представник МЗС також повідомив, що українці порушили міграційне законодавство Лівії, оскільки в'їхали в країну під час військового конфлікту, тому у лівійської сторони є до них питання.

"Є питання, що ці люди робили в Лівії під час конфлікту і на кого вони працювали, і хто вони реально по спеціальності", - сказав Волошин.

Як повідомлялося, 5 вересня 2011 стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців - цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

Як повідомлялось раніше, українців, яких затримали торік 4 вересня в Лівії, відпустили. Так стверджує дружина полоненого 26-річного Дмитра Писаренка Наталія.

"Це сталось ще 27 грудня. Всіх українців, які там перебувають, зараз вільні, - пояснює одеситка. - Єдине, що потрібно від нашої влади - це вислати за ними літак".

Зараз ви читаєте новину «МЗС продовжує "визволяти" полонених у Лівії українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути