четвер, 11 вересня 2014 16:38

Москва відмовилась звільняти Сенцова і Савченко як полонених

Москва відмовилась звільняти Сенцова і Савченко як полонених
Фото: ki.ill.in.ua

У Москві не бачать зв'язку між звільненням українських громадян режисера Ігоря Сенцова і української льотчиці Надії Савченко та положенням про обмін військовими мінського протоколу.

Про це повідомляє в четвер, 11 вересня, "Інтерфакс" з посиланням на офіційного представника МЗС Росії Олександра Лукашевича.

За його словами, в мінському проколі мова йде про військовополонених, які були захоплені сторонами під час бойових дій.

"Цим питанням цікавився і генеральний секретар Ради Європи, який перебував тут. Ми чесно сказали, що у зв'язку з вчиненням цілої низки серйозних дій, з цими особами ведуться оперативні дії, їм висунуто серйозні звинувачення", - заявив Лукашевич.

Раніше 10 вересня голова служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що Савченко і Сенцов є в списках Києва на обмін полоненими.

У п'ятницю, 5 вересня, в Мінську на засіданні тристоронньої контактної групи представники Києва, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ підписали протокол про сприяння мирному врегулюванню українського конфлікту. Одним з пунктів документа стала домовленість щодо обміну полоненими за формулою "всіх на всіх".

ФСБ Росії 30 травня заявила, що в Криму затримані і заарештовані члени українського радикального руху "Правий сектор", які готували теракти в Сімферополі, Севастополі та Ялті. У числі затриманих був український режисер Сенцов.

З середини липня українська льотчиця Савченко перебуває під арештом у воронезькому СІЗО. Слідство звинувачує її в співучасті у вбивстві журналістів ВГТРК на Україні.

Зараз ви читаєте новину «Москва відмовилась звільняти Сенцова і Савченко як полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути