Ексклюзиви
субота, 23 грудня 2017 19:18

Шахраї видурювали гроші за ліки, яких не існує

Шахраї видурювали гроші за ліки, яких не існує
Провели майже 100 обшуків. Фото:prm.ua

Злочинну групу, до якої входило 10 людей затримали в Україні. Шахраям вдалося обдурити 1200 людей, більшість з яких — це одинокі пенсіонери.

Широкомасштабну операцію з ліквідації злочинної групи провели в четвер, 21 грудня, в семи містах України, - про це пише ZAXID.NET.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї видурили в пенсіонера 170 тисяч гривень

При обшуках вилучили 5 млн грн і майно. Для скоєння злочинів злоумисники використовували лише телефонний зв'язок. Вони вводили в оману потерпілих, повідомляючи їм неправдиві відомості про існування та діяльність на території України неіснуючих державних медичних установ, в котрих нібито працюють лікарі, у тому числі запрошені з інших країн. Потерпілим пропонували придбати за значні суми коштів неіснуючі лікарські засоби від різноманітних захворювань, у тому числі вигаданих шахраями після псевдодіагностики. При цьому фактично потерпілим особам реалізовували дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких попередньо видаляли відповідне маркування, чи дешеві біологічно активні домішки, які взагалі не є лікарськими засобами.

Санкція інкримінованих підозрюваним статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

У столиці затримано дві злочинні групи, які підробляли банківські картки та викрадали державні кошти.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї видурювали гроші за ліки, яких не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути