пʼятниця, 25 листопада 2022 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Багато сімей російських мобілізованих готові до протестів – британська розвідка

Багато сімей російських мобілізованих готові до протестів – британська розвідка
У британській розвідці розповіли про тенденції розгортання російських резервістів на фронті. Фото: nikopolnews.net

Через два місяці після того, як президент Росії Володимир Путін оголосив про так звану "часткову мобілізацію", видно певні тенденції у застосуванні резервістів на фронті.

Так, їхнє розгортання часто характеризується плутаниною щодо відповідності вимогам служби, недостатньою підготовкою та особистим спорядженням. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

Мобілізованих також зобов'язують виконувати виснажливі бойові завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині росіяни "мобілізували" всіх чоловіків до 60 років

"Більшість, хоча й не всі, резервістів вже служили раніше, і численні приклади свідчать про те, що вони, швидше за все, не мають належного перегляду свого медичного статусу. Багато з них змушені служити із серйозними хронічними захворюваннями", − йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, російські мобілізовані резервісти зазнали особливо значних втрат після того, як їм довелося копати траншеї під артилерійським обстрілом біля міста Сватове Луганської області.

"У Донецькій області резервісти загинули у великій кількості під час лобових штурмів добре встановлених українських смуг оборони навколо міста Бахмут", − повідомляє британська розвідка.

За її даними, Кремль нині турбує те, що все більше сімей резервістів готові ризикувати арештом, протестуючи проти умов, у яких служать їхні родичі.

У Кубинці Московської області РФ мобілізовані посварилися з командувачем. Для військового керівництва влаштували показовий огляд військ, пишуть російські ЗМІ Один солдат заявив, що стройовий крок на війні йому не знадобиться.

У тимчасово окупованому Мелітопольському районі Запорізької області російські окупанти влаштували масштабну дорожньо-транспортну пригоду за участю шести або восьми армійських вантажівок. Ймовірно, в них перевозили російських мобілізованих.

Зараз ви читаєте новину «Багато сімей російських мобілізованих готові до протестів – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути