неділя, 03 квітня 2022 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Світ має жахнутися від того, що сталося на Київщині", - Арестович

"Світ має жахнутися від того, що сталося на Київщині", - Арестович
Серед жертв воєнних злочинів на Київщині - зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті працівники місцевого управління, вбиті діти, літні люди, чоловіки. Фото: twitter.com/Podolyak_M

Триває 39 доба російсько-української війни.

Світ повинен звернути увагу на численні воєнні злочини проти людства, які були скоєні російськими військами в Бучі, Ірпені та Гостомелі. Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу.

"Ці звільнені міста являють собою картину жахів. Серед жертв цих воєнних злочинів - зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті працівники місцевого управління, вбиті діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них - зав'язані руки, сліди катувань. Убиті вони пострілами в потилицю. Про такі речі, як грабування, намагання вивезти цінні речі, коври, золото, пральні машинки годі говорити", - заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розігнали мітинг у Каховці - стріляли з автоматів і кидали гранати

Арестович додав, що всі злочини задокументовані і правоохоронцями України і Міжнародними кримінальними судами.

"Жодний злочин не залишиться безкарним. Світ має жахнутися від того, що сталося у Бучі, Ірпені й Гостомелі. У інших містах України картина не краща. ЗСУ зроблять усе, щоб знайти і покарати злочинців", - заявив.

Російські військові безжалісно розстріляли цивільних у Київській області. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Тwitter та закликав країни запровадити санкції проти Росії, щоб зупинити вбивства українців.

"Київська область. Пекло XXI століття. Тіла розстріляних чоловіків і жінок зі зв'язаними руками. Найжахливіші злочини нацизму знову у Європі. Це навмисно зробила Росія. Запровадьте ембарго на енергоресурси, закрийте порти. Зупиніть вбивства зараз!" - написав Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «"Світ має жахнутися від того, що сталося на Київщині", - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути