субота, 12 березня 2022 21:36

Мінімум 80 російських морпіхів відмовилися воювати в Україні - ЗМІ

Мінімум 80 російських морпіхів відмовилися воювати в Україні - ЗМІ
Російські військові усвідомили, що їх чекають не навчання, як говорили командири, а участь у боях проти українських сил. Фото: "24 канал"

Мінімум 80 російських морських піхотинців відмовилися брати участь у війні проти України після того, як їх висадили на Херсонщині. Про це повідомляє телеграм-канал "Ґрати" з посиланням джерела в системі силовиків у окупованому Криму.

"Вони усвідомили, що їх чекають не навчання, як говорили командири, а участь у боях проти українських сил. За даними джерела, серед російських морпіхів були солдати термінової служби, які прослужили не більше кількох місяців, деякі навіть не встигли скласти присягу. Їм оголосили, що направляють на навчання, морським шляхом доставили до Херсонської області, де вони потрапили до зони бойових дій. Частина підрозділів зазнала втрат від мінометного вогню українських сил", - йдеться у повідомленні.

Після цього їх повернули до Криму, де вони написали рапорти про відмову брати участь у бойових діях, стверджує джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будемо жити по-новому" - окупанти призначили "мера" Мелітополя

"Тих військовослужбовців, у кого було підписано контракт, незважаючи на рапорт, задіяли у війні. Решту співробітників військової прокуратури примушували до відкликання рапорту, погрожуючи порушенням кримінальної справи, проте тиск припинився, після виступу Володимира Путіна 5 березня, який заявив, що у війні не задіятимуть терміновиків російської армії. Після цього тим, хто відмовився воювати терміновикам, сказали, що їх направлять продовжувати службу до Росії", - повдіомляє телеграм-канал.

Росія намагається провести у Херсоні "референдум" за Кримським сценарієм. У разі втілення цих планів проти РФ потрібно застосувати жортскі санкції, заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Мінімум 80 російських морпіхів відмовилися воювати в Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути