четвер, 26 грудня 2013 16:05

"Мене вразила холоднокровність Чорновол за кермом" - експерт з контраварійного водіння

"Мене вразила холоднокровність Чорновол за кермом" - експерт з контраварійного водіння

Під час переслідування на Бориспільській трасі журналістка Тетяна Чорновол керувала автомобілем неймовірно холоднокровно і рішуче, а зловмисники, які її таранили - як аматори. Про це Gazeta.ua розповів Євген Середницький, директор школи контраварійного водіння "Корда Профі".

"Видно, що журналістка не вперше потрапляла у подібні ситуації. Вона швидко орієнтувалася й добре відчувала свою машину. Середньостатистичний водій навряд чи міг так довго протистояти позашляховику. У більшості виник би шок. Мене вражає холоднокровність і рішучість Тетяни за кермом. Адже не помітно, що вона нервує, не чутно, ні лайки, ні матів, ні криків", - аналізує експерт поведінку жінки на дорозі.

За його словами, Чорновол добре трималася, але, чітко видно, що особливих навиків екстремального водіння у неї немає.

Швидше за все, вона не проходила курсів контраварійного водіння. Якби мала таке навчання, то зробила б поліцейський розворот і поїхала зустрічною смугою Бориспільської траси. Водій Porsche втратив би багато часу на розворот і журналістка могла б добряче відірватися від нього", - каже фахівець.

На думку Середницького, водій Porsche Cayenne Turbo невміло керує машиною, погано відчуває його габарити й можливості.

"Це треба ще вміти 450-сильним джипом зразу не зупинити 80-сильного легковика Aveo. Водій Cayenne міг би зразу правим боком притиснути хетчбек журналістки до відбійника і вона б вже нікуди не вибралася. Коли водій позашляховика почав переслідувати задом машину Тетяни, він легенько поштовхував її авто. А міг би у кілька ударів розтовкти повністю лицеву панель Chevrolet, щоб потік радіатор і деформувалися деталі під капотом. Тоді б машина журналістки зупинилась. Натомість зловмисник керував машиною, не думаючи".

Нагадаємо, 25 грудня зловмисники побили журналістку й громадську діячку Тетяну Чорновол. Це трапилося на Бориспількій трасі у напрямі Борисполя. Жінку за кермом хетчбека Chevrolet Aveo стали переслідувати молодики на позашляховику Porsche Cayenne Turbo, що й зафільмував відеореєстратор Тетяни.

Після проходження повороту на село Гора зловмисники підрізали авто журналістки, а потім почали його прижимати до правого відбійника. Тетяна, різко пригальмовуючи, звертала ліворуч і виривалася вперед. Потім водій позашляховика догнав хетчбек і почав таранити його у праве заднє крило, витіснив на узбіччя. Тетяна швидко виїхала звідти, кілька разів протаранила Cayenne і знову вирвалася вперед. Згодом автівку таки затиснули. Чорновол вибігла з машини, але злочинці її наздогнали.

Зараз ви читаєте новину «"Мене вразила холоднокровність Чорновол за кермом" - експерт з контраварійного водіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути