четвер, 05 серпня 2021 18:10

Мати 17 років чекала на сина: друзі закопали 16-річного товариша на смітнику
3

На Тернопільщині знайшли кістки, які можуть належати  зниклому 17 років тому хлопцеві. Його вбило струмом, а друзі злякалися й вивезли тіло на сміттєзвалище
Фото: tp.npu.gov.ua
На Тернопільщині знайшли кістки, які можуть належати  зниклому 17 років тому хлопцеві. Його вбило струмом, а друзі злякалися й вивезли тіло на сміттєзвалище
На Тернопільщині знайшли кістки, які можуть належати  зниклому 17 років тому хлопцеві. Його вбило струмом, а друзі злякалися й вивезли тіло на сміттєзвалище

На сміттєзвалищі в селі Гнилички Тернопільської області знайшли людські кістки. Можуть належати 16-річному Юрію Семенюку із села Сухівці, який зник 17 років тому.

Хлопця вбило струмом 2004 року. Свідками трагедії стали двоє 18-річних друзів. Але вони злякалися відповідальності й закопали тіло. А пізніше обоє виїхали за кордон. А брат зниклого звернувся в поліцію. Але пошуки нічого не дали, розповів Gazeta.ua начальник відділу комунікації обласної поліції Сергій Крета.

"Про те, що насправді сталося із хлопцем, розповів десь у компанії один зі свідків, коли повернувся з-за кордону. Можливо, совість замучила. Ця інформація потрапила до оперативників. Після перевірки підтвердили. Вказати точно місце, де закопували товариша, чоловік не міг. Роки минули. Туди тонни сміття звезли. Але пошуки тривають. Перший раз відкопали кістки маленького оленя, потім корови. Тепер людські. Рештки направимо на ДНК-експертизу, щоб підтвердити, чи справді вони належать зниклому", - розповів Сергій Йосипович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рештки зниклого чоловіка знайшли у трьох місцях

Також з'ясували обставини зникнення Юрія. Того вечора він із двома товаришами на занедбаній фермі хотіли вкрасти кольоровий метал. Юрій заліз в електрощитову, яка була підключена до мережі. Хлопця вдарило струмом. Він помер на місці.

"Друзі злякалися й вирішили поховати тіло самотужки. Вивезли його за село й закопали на стихійному сміттєзвалищі. Ці слова підтвердив і спільник, який зараз перебуває на заробітках за кордоном. Він через відеозв'язок указав приблизне місце поховання. Страшна історія. Бо якщо все сталося, як розповіли чоловіки – то був нещасний випадок. Їм нічого не загрожувало. Украсти вони нічого не встигли, був лише замах на крадіжку", - додав Крета.

Зараз справу розслідують як умисне вбивство. Якщо експертиза підтвердить, що рештки належать Юрію, друзів можуть притягти до відповідальності. Яка це буде стаття – наруга над тілом чи неповідомлення про подію – визначить прокуратура.

У Сіверськодонецьку на Луганщині розкрили вбивство майже 20-річної давнини. У серпні 2002-го там сталася резонансна подія – зникло подружжя бізнесменів. За деякий час тоді ще міліціонери знайшли "Газель" зниклих зі слідами вогнепальних пошкоджень. Автівкою зазвичай керувала зникла жінка. За чотири місяці пошуків у лісосмузі знайшли закопаний труп жінки. Чоловіка вдалося відшукати тільки тепер.

Зараз ви читаєте новину «Мати 17 років чекала на сина: друзі закопали 16-річного товариша на смітнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути