пʼятниця, 27 березня 2020 21:25

Масове інфікування на Рівненщині: прокуратура відкрила провадження

Масове інфікування на Рівненщині: прокуратура відкрила провадження
Через інфікування коронавірусом 9-х жителів села Тинне Сарненського району на Рівненщині відкрито кримінальне провадження. Фото: rivnepost.rv.ua

Через інфікування коронавірусом 9-х жителів села Тинне Сарненського району на Рівненщині відкрито кримінальне провадження.

Досудове розслідування здійснює Сарненський відділ поліції ГУ НП в Рівненській області, повідомили у пресслужбі прокуратури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус помолодшав: оприлюднили вікову статистику серед хворих в Україні

"Прокуратурою області 27 березня розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань", - сказано у повідомленні.

Однією з причин зараження значної кількості осіб стало порушення вимог постанови Кабінету Міністрів "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19", зокрема під час проведення в цьому селі масових заходів, в яких одночасно приймала участь значна кількість осіб з числа місцевих жителів.

За даними МОЗ, у Рівненській області станом на 10:00 зафіксовано 9 випадків коронавірусу, одна хвора померла.

Усі 9 людей, у яких виявили коронавірус на Рівненщині, одна з яких померла, – жителі села Тинне Сарненського району. Хворих ізольовано в інфекційне відділенне центральної районної лікарні, їхній стан стабільний. Ще вчора після отримання даних швидких тестів, на виїздах із села було встановлено пости патрульної поліції та працівників ДСНС. До з'ясування обставин заборонено залишати село. Рух габаритного транспорту пущено в обхід села. Також встановлюються всі зв'язки та контакти інфікованих з іншими людьми.

Зараз ви читаєте новину «Масове інфікування на Рівненщині: прокуратура відкрила провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути