Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко допомагає Путіну, але боїться української помсти - британська розвідка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, балансує підтримку російського вторгнення з бажанням уникнути прямої військової участі з ризиком західних санкцій, української помсти та можливим невдоволенням білоруськими військовими.

Після навчань на початку цього місяця Білорусь оголосила про розгортання сил спеціальних операцій уздовж кордону з Україною, повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Путіна вбиває українських дітей: оновили статистику

Присутність білоруських сил біля кордону, ймовірно, зафіксує українські війська, тому вони не можуть розгортатися для підтримки операцій на Донбасі,

Незважаючи на попередні припущення, на сьогодні білоруські сили не були безпосередньо залучені до конфлікту.

Проте білоруська територія використовувалася як плацдарм для початкового наступу Росії на Київ і Чернігів. Росія також здійснила повітряні вильоти та ракетні удари з Білорусі.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
 

Перший заступник начальника генерального штабу збройних сил Білорусі Ігор Король повідомив, що вони очікують "будь-яких провокацій" від України. За його словами, Україна зосередила "проти Білорусі" до 10 тис. військовослужбовців на Рівненському напрямку, 6 тис. - на Овруцькому й 4,5 тис. - на Чернігівському.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко допомагає Путіну, але боїться української помсти - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути