четвер, 28 листопада 2013 13:28

Луцька баскетбольна команда потрапила у ДТП за півгодини до матчу - подробиці кривавої аварії
5

Учора, 27 листопада, ввечері на автодорозі в селі Обарів поблизу Рівного розбився мікроавтобус "Mercedes-Benz Sprinter" з командою аматорської баскетбольної ліги "Лучеськ Університет" з Волині. Водій автомобіля загинув на місці ДТП, а 9 спортсменів госпіталізували.

"Пригода сталася близько 18 години на ділянці автодороги "Устилуг – Луцьк – Рівне" в селі Обарів. Водій автобуса, рухаючись в напрямку Рівного, допустив зіткнення з попутним автомобілем "MAN TGA 26.430". 49-річний водій загинув на місці ДТП. Він був мешканцем Луцька. Його труп доставлено в морг центральної міської лікарні Рівного", - розповідає інспектор сектору зв'язків з громадськістю обласного відділу ДАІ Руслан Панасюк.

Відомо, що мікроавтобус врізався у вантажівку, коли та повертала ліворуч й збиралася зробити розворот.

У ДТП постраждали 9 пасажирів автобуса. Як повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу України, у його салоні були 8 спортсменів аматорської баскетбольної команди "Лучеськ Університет" та їхній тренер.

На місце пригоди прибуло сім "швидких". Усіх пасажирів госпіталізували. Серед постраждалих - 19-річний громадянин Греції. У нього медики діагностували забій осадження колінних суглобів і госпіталізували в травматологію центральної міської лікарні Рівного. Наймолодшому спортсмену – 16 років. Він із райцентру Камінь-Каширськ Волинської області. У нього виявили закриту черепно-мозкову травму та закриту травму грудної клітки. "Швидка" доставила спортсмена в травматологію міської лікарні. Ще трьох постраждалих з політравмами госпіталізували в реанімацію цього ж медичного закладу.

"Двоє постраждалих перебувають у важкому стані. Стан ще одного хлопця – середньої важкості. Дякувати Богу, всі живі й ми робимо все можливе, аби їх життя врятувати", - сказали в реанімації центральної міської лікарні Рівного.

У міліції припускають, що причиною ДТП стало недотримання дистанції руху водієм мікроавтобуса. Кажуть, слизька дорога тут ні до чого. Один із постраждалих спортсменів каже, що водій міг заснути.

"За 15-20 метрів в'їхав у вантажівку й не було ніякої реакції, не гальмував. Не знаю, що трапилося, можливо, він заснув", - припускає Василь Федоряк, постраждалий баскетболіст.

ДТП сталося за півгодини до матчу в Рівному.

"Ймовірно, команда їхала на матч з лідером турніру аматорської баскетбольної ліги "Енергетиком" з Нетішина Хмельницької області. Відповідно до календаря ігор, матч мав відбутися в середу ввечері о 18 годині 30 хвилин. Команда "Лучеськ Університет" посідає 3 місце в турнірі. В неї 7 очок, що на 4 очка менше від лідерів змагань команд "Енергетик" та "Baltik House", - пояснює Сергій Татаренко, спортивний тележурналіст із каналу "РТБ" Рівненської ОДТРК.

Зараз ви читаєте новину «Луцька баскетбольна команда потрапила у ДТП за півгодини до матчу - подробиці кривавої аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути