Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2012 15:31

Лівійський суд звинуватив полонених українців в пособництві Каддафі

Лівійський суд звинуватив полонених українців в пособництві Каддафі
Суд виніс офіційне звинувачення полоненим українцям. Фото: topwar.ru

Військовий суд Тріполі висунув офіційне звинувачення двадцяти двом громадянам України, які були затримані за пособництво поваленому лівійському лідеру Муамару Каддафі. Про це заявив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

"Нашим громадянам були пред'явлені звинувачення в роботах по ремонту техніки в інтересах колишнього режиму Каддафі", - уточнив він, додавши, що жоден із затриманих свою провину не визнав.

Про те, що в Лівії перебуває в полоні група українців, стало відомо у вересні 2011 року. У країні тоді йшла війна між повстанцями та прихильниками Каддафі. Громадян України - цивільних фахівців, які прибули до Лівії для роботи на місцевих об'єктах нафтової промисловості - захопили повстанці (фактично йшла вже про представників нової влади, оскільки бунтівники на той час контролювали більшу частину території країни, включаючи столицю).

У ЗМІ тоді з'явилася інформація, що затримані були снайперами, що воювали на боці лівійського лідера, проте в українському МЗС ці дані спростували. Протягом останніх шести місяців українці перебували під домашнім арештом. В кінці березня поточного року троє затриманих були відпущені на батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «Лівійський суд звинуватив полонених українців в пособництві Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути