пʼятниця, 05 серпня 2011 08:53

Спецтема: Війна у Лівії

Лівійські повстанці вкрали у Каддафі танкер з бензином

Лівійські повстанці вкрали у Каддафі танкер з бензином

Танкер "Картахена" з вантажем 40 тисяч тонн бензину 4 серпня пришвартувався в порту міста Бенгазі, що знаходиться під контролем лівійських повстанців.

Військові кораблі країн НАТО, що патрулюють акваторію Середземного моря у лівійських берегів, пропустили судно, не знайшовши в ньому нічого підозрілого, повідомив офіційний представник альянсу Девід Тейлор.

При цьому він не став коментувати дані видання Petroleum Economist, згідно з якими танкер, що належить лівійської держкомпанії GNMTC, був узятий на абордаж спеціальної командою лівійських повстанців. Інцидент нібито стався у водах біля берегів Мальти.

Як писало видання, бійці опозиції діяли без відома Національного перехідного ради, зате скористалися допомогою іноземних військових, які навіть надали абордажній команді гелікоптери та інше спеціальне обладнання для висадки на "Картахену".

Танкер знаходився в територіальних водах Мальти та Алжиру з травня, коли НАТО почало перехоплювати танкери з паливом, що прямували в Тріполі і інші міста під контролем офіційного лівійського уряду.

"Картахену" заповнили бензином в одному з турецьких портів. Згідно з документами, паливо призначалося покупцеві не в лівійській столиці Тріполі, в однойменному місті на півночі Лівану.

Підробка з'ясувався тільки тоді, коли кораблі НАТО зупинили танкер, який ішов курсом на лівійський нафтоналивний порт Аль-Завія.

НАТО не допускає судно з паливом в контрольовану урядом частина Лівії, заявляючи, що пальне може бути використано для заправки бойової техніки, що несе загрозу мирному населенню цієї країни.

Зараз ви читаєте новину «Лівійські повстанці вкрали у Каддафі танкер з бензином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути