субота, 19 листопада 2011 11:30

Масштабна пожежа у штаті Невада зруйнувала десятки будинків, мешканці тікають з міста
17

Фото: Фото: Reuters

Велика природна пожежа, що вирує на півночі американського штату Невада, стала причиною евакуації тисяч місцевих мешканців, більше двох десятків будинків зруйновані, одна людина померла, ще десятки отримали поранення. Губернатор штату оголосив про введення режиму НС, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Reuters.

Пожежа спалахнула в п'ятницю на горбистій, покритій чагарником південній околиці міста Ріно і поширилася на передмістя. Через сильний вітер швидкість розповсюдження вогню досягала 96 км на годину. До полудня полум'я знищило більше 800 гектарів землі, а над містом повис густий темно-сірий дим.

Понад шістдесят чоловік було госпіталізовано з легеневими або серцевими захворюваннями. 74-річний чоловік, який разом з дружиною виїжджав на автомобілі подалі від пожежі, помер за кермом у результаті серцевого нападу.

Як повідомив представник пожежної служби Майкл Ернандес (Michael Hernandez), пожежа могла спалахнути через кілька причин, серед яких багаття, що залишилося на місцях ночівлі бомжів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії під час пожежі загинув будівельник з України

У місцевій школі розгорнуто надзвичайний штаб, в якому готові надати допомогу кожному з 9,5 тисячі евакуйованих мешканців міста. Деякі готелі безкоштовно розміщують в своїх номерах тих, хто залишився без житла.

До ранку суботи за пожежникам вдалося зупинити просування вогню. Проте вітер, швидкість якого як і раніше перевищує 90 кілометрів на годину, виступає серйозним противником в гасінні пожежі. Вертольоти рятувальних служб не можуть піднятися в повітря, щоб надати допомогу пожежникам. За даними місцевих метеорологів, у місті очікується прихід холодного фронту, який приведе до зниження температури і підвищення вологості, що добре відобразиться на гасінні пожежі.

На допомогу пожежникам направлено близько 100 військовослужбовців національної гвардії.

Губернатор штату Джеррі Браун (Jerry Brown) звернувся до влади сусідній з Невадою Каліфорнії з проханням надати три бригади пожежників. Введення надзвичайної ситуації дозволить направити федеральну допомогу в постраждалі райони.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна пожежа у штаті Невада зруйнувала десятки будинків, мешканці тікають з міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути