пʼятниця, 19 жовтня 2012 15:52

Кримським міліціонерам дали 5 років в'язниці за вимагання грошей у наркоманів

Кримським міліціонерам дали 5 років в'язниці за вимагання грошей у наркоманів
Фото: beforeitsnews.com

Центральний районний суд Сімферополя засудив п'ятьох працівників управління карного розшуку ГУ МВС України в АР Крим до 5 років позбавлення волі за вимагання. Про це повідомляє прес-служба прокуратури півострова.

Слідством встановлено, що міліціонери в кінці 2010 року - початку 2011 року на території Алушти, Євпаторії та Сакського району підшукували наркозалежних з метою вимагання у них грошей за непритягнення до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотиків. При цьому зловмисники застосовували до жертв насилля і підкидали наркотики. Всього від дій "перевертнів" постраждали десять людей, у яких були відібрані "відкупні" на суму від 500 грн. до 6 тис. дол. США.

За ці злочини міліціонерам призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до п'яти з половиною років, проте одного з них покарали умовно. Колишні міліціонери також позбавлені майна, спеціальних звань, права протягом трьох років обіймати посади в правоохоронних органах і оштрафовані на суму 8,5 тис. грн. Підприємця - співучасника зловмисників, засудили до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки і штрафом в розмірі 8,5 тис. грн.

Прокуратурою Криму на вирок готується апеляція у зв'язку з м'якістю призначеного зловмисникам покарання.

Зараз ви читаєте новину «Кримським міліціонерам дали 5 років в'язниці за вимагання грошей у наркоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути