пʼятниця, 14 березня 2014 16:46

Козак Гаврилюк не подаватиме до суду на "ягуарівців", які роздягнули його на морозі

Козак Гаврилюк не подаватиме до суду на "ягуарівців", які роздягнули його на морозі
Фото: molbuk.ua

Активіст Євромайдану Михайло Гаврилюк із села Ярівка Хотинського району Чернівецької області відмовився судитися з працівники спецпідрозділу "Ягуар", які його побили, роздягли і голим випустили на 10-градусний мороз.

Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua сьогодні під час телефонної розмови.

"У Біблії написано, що своїх ворогів треба прощати. Я своїх уже простив. Судитися не буду. Все одно на них чекає суд Господній, а він може бути страшнішим за земний. Крім того, у кожного із цих хлопців є діти. Не хочу, щоб вони росли сиротами", - сказав він.

"До мене зверталися юристи. Казали: "Якщо подаси позов на своїх кривдників, зможеш у них мільйони відсудити". Та мені від них нічого не треба", - додав Михайло Гаврилюк.

Нагадаємо, що Михайла Гаврилюка спецпризначенці побили 22 січня. Лікарі діагностували у нього струс мозку та численні гематоми. Михайла били з десяток бійців. Затримали лише одного — "ягуарівця" Леоніда Ломоносова. Він вже три тижні перебуває у Лук'янівському СІЗО. Йому інкримінують 365 статтю Кримінального кодексу — перевищення службових повноважень. Ломоносову загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

"Про затриманого я знаю. Вже написав заяву у Генпрокуратуру, у якій прошу не тримати його під вартою. Зла на нього не тримаю і хочу, щоб він скоріше вийшов на волю", - сказав Гаврилюк.

Зараз ви читаєте новину «Козак Гаврилюк не подаватиме до суду на "ягуарівців", які роздягнули його на морозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути