Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2023 10:37

Коригувала російські удари: у Сумах по "гарячих слідах" затримали агентку РФ

Коригувала російські удари: у Сумах по "гарячих слідах" затримали агентку РФ
СБУ затримала російську агентку у Сумах. Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України по "гарячих слідах" затримала російську інформаторку, яка коригувала повітряну атаку РФ по Сумах у ніч на 7 вересня.

Тоді російські терористи вдарили по Сумах ракетами та дронами-камікадзе. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, "наведенням" російської зброї по місту займалась громадянка РФ, яка має посвідку на проживання в Україні. Жінка вже тривалий час мешкає у Сумах. А після початку повномасштабної війни вона дистанційно співпрацювати із російським ГРУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголосили повітряну тривогу. У Кривому Розі пролунав вибух

"За вказівкою воєнної розвідки РФ їхня поплічниця збирала інформацію про міські об'єкти, які вважала місцями можливого перебування українських захисників. Для збору розвідданих вона обходила територію обласного центру нібито у власних справах або "втемну" випитувала потрібні відомості у своїх знайомих. Отриману інформацію фігурантка відправляла ворожій спецслужбі через месенджер у вигляді текстових повідомлень з координатами українських об'єктів", ‒ йдеться у повідомленні.

Жінка виконувала й ще одне завдання російського ГРУ – створювала в Сумах агентурну мережу. Для цього вона шукала своїх однодумців, яким пропонувала піти на співпрацю з окупантами у війні проти України.

Під час обшуків у затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у підривній діяльності на користь РФ. Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

"Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення", ‒ зазначили в СБУ.

Російські терористи вранці 8 вересня завдали ракетного удару по Сумах, загарбники влучили по приватному сектору, повідомили у Сумській ОВА. Зокрема, влучання ракети було у приватні будинки в районі Козацького проспекту.

Внаслідок російського ракетного удару по Сумах вранці 8 вересня значних руйнувань зазнав приватний сектор міста. Постраждали двоє людей.

Зараз ви читаєте новину «Коригувала російські удари: у Сумах по "гарячих слідах" затримали агентку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути