Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2024 05:30

Кілер чекав на сходах: на порозі квартири розстріляли екснардепа

Автор: Газета 2000
  Олега Калашникова вбили 5 пострілами на порозі власної квартири
Олега Калашникова вбили 5 пострілами на порозі власної квартири

15 квітня 2015 року в Києві розстріляли екснардепа Партії регіонів 52-річного Олега Калашникова. Кілер чекав його біля квартири в будинку на проспекті Правди, 31 у столичному мікрорайоні Виноградар. У

Того вечора Калашников разом із дружиною Ольгою Соловйовою піднявся ліфтом на восьмий поверх. Жінка щойно зайшла у квартиру, як у чоловіка почали стріляти. Напередодні вбивства йому погрожували фізичною розправою за політичні погляди.

"Пострілів було п'ять. Кілер стояв із боку сходового майданчика. Спочатку влучив у ліву скроню. Стріляв зі зброї калібру 7,62 мм. Дружину не переслідували. Правоохоронців викликала сусідка. Останнім часом Калашникову погрожували, приходили смс", - розповідав тоді родич загиблого регіонала.

Автор: Апостроф
  Кілер чекав Олега Калашникова  на сходах.   Убивство досі не розкрите
Кілер чекав Олега Калашникова на сходах. Убивство досі не розкрите

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олега Калашнікова поховали з георгіївською стрічкою

Слідство розглядало одразу кілька версій. Зокрема, і політичну діяльність, казав тоді ще радник голови МВС Антон Геращенко.

"Серед версій - політична діяльність Калашникова, пов'язана, зокрема, з участю в організації, фінансуванні й модерації так званого "тітушкового" антимайдану в Маріїнському парку. Його бізнес-інтереси, зокрема питання позик і боргів. Особистісні стосунки. Убивство з метою пограбування тощо. Покійний багато знав про те, хто і як фінансував антимайдан, який коштував Януковичу та його камарильї кілька мільйонів гривень на день", - казав Геращенко.

Автор: unian.ua
  Усю ніч після вбивства міліціонери опитували жителів будинку, де вбили Олега Калашникова. Лише на ранок дозволили відмити кров на поверсі
Усю ніч після вбивства міліціонери опитували жителів будинку, де вбили Олега Калашникова. Лише на ранок дозволили відмити кров на поверсі

Олег Калашников став народним депутатом від Партії регіонів 2005 року. У липні 2006-го нардеп був учасником інциденту в наметовому містечку біля Верховної Ради між членами Партії регіонів і тележурналістами СТБ, після якого оператор потрапив у лікарню. Порушили кримінальну справу, проте правоохоронці не знайшли доказів нападу депутата-регіонала на журналістів. Колеги-депутати, зі свого боку, створили тимчасову слідчу комісію, яка дійшла висновку: поведінка Калашникова непристойна й заслуговує на осуд. Тому у виборчий список на дострокових парламентських виборах 2007 року Калашникова не включили. Ще раз балотувався до Верховної Ради 2012 року, але програв.

У Генпрокуратурі та СБУ перевіряли Олега Калашникова на причетність до сепаратизму та організації "тітушок" під час Євромайдану. Перевіряли інформацію про те, що він керував антимайданом у Маріїнському парку.

Олег Калашников народився на Рівненщині. Учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року. Служив у розвідці. 1997-го пішов у відставку. Мав звання полковника. Із 1997 року - голова Всеукраїнської громадської організації "Загальновоїнська спілка України".

Зараз ви читаєте новину «Кілер чекав на сходах: на порозі квартири розстріляли екснардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути