вівторок, 28 лютого 2012 11:23

Кияни виламали паркан, коли побачили зрізані липи в сквері Стуса
5

Фото: Фото Андрія Жигайла

Жителі столичної вулиці Феодори Пушиної виламали паркан орендованої ділянки, коли побачили зрізані дерева в сквері імені Василя Стуса. Парк знаходився біля мостової розв'язки проспекту Паладіна та проспекту Перемоги. Працівники підприємства що орендує цю ділянку вночі з 24 на 25 лютого без дозволу зрубали 84 дерева. Про це розповів місцевий житель Юрій Охріменко.

"З верхніх поверхів добре видно. В п'ятницю були дерева а в суботу зранку їх вже не стало. Пішов клич по будинках, люди зібрались та пробились на загороджену територію. Тут нікого не було. А вчора сюди приїхали з прокуратури та розповіли, що вже оштрафували власника, але дерев тим не вернеш. - розповів він.

Також це підтвердили працівники комунального підприємства "Київблагоустрій". Вони приїхали розбирати паркан та забрати зрізані дерева.

"Секції між стовпами повалили до нас. Хто не знаю, думаю місцеві. Нам залишається тільки прибрати все тут", - розповів у понеділок ввечері один з комунальників.

26 лютого прокуратура Святошинського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками приватного підприємства "Енергоінкам України". Працівники підприємства в ніч на 25 лютого знесли зелені насадження в сквері імені Василя Стуса, завдавши тим шкоду на суму 120 тисяч гривень.

"Підприємці скористалися нічним часом доби, що свідчить про намір приховати свої незаконні дії від громадськості і уникнути реагування органів державного контролю", — повідомляють правохоронці.

Частину скверу ім. Василя Стуса обнесли будівельним парканом 16 лютого. Тут хотіли побудувати автозаправну станцію. Земельну ділянку надали рішенням Київради в червні 2007 року. У 2009 році сквер уже спробували вирубати. Тоді місцеві мешканці позабивали в дерева металеві цвяхи, щоб завадити їх спиляти.

Зараз ви читаєте новину «Кияни виламали паркан, коли побачили зрізані липи в сквері Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути