субота, 29 жовтня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

"Канонада" в Маріуполі ‒ що відбувається

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі 29 жовтня було чути звуки вибухів. Зі слів місцевих, вони подібні до роботи систем протиповітряної оборони С-300.

Звуки "відльотів" чули у двох районах міста, повідомив у Telegram радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Зокрема, гучно було в Центральному районі біля ринку Азовський, поряд із новим російським кварталом. А також ‒ в Лівобережному районі біля колишнього пивзаводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безіменних могил більшає ‒ Андрющенко показав відео з кладовища в Маріуполі

"Можливо, це пов'язано з воєнною ситуацією по лінії Вугледар ‒ Волноваха. Окрім того, вибухи в районі площі Перемоги в Лівобережному районі. Тут проста детонація снарядів через знесення будинків", ‒ зазначив Андрющенко.

Пізніше він опублікував карту і пояснив, що система, яка вела вогонь в бік контрольованої Україною території, розташована всього за 300–400 метрів від нового збудованого росіянами житлового мікрокварталу.

Автор: t.me/andriyshTime
  Звідки росіяни стріляють у Маріуполі
Звідки росіяни стріляють у Маріуполі

"Того, де вже почали роздавати ключі маріупольцям. В кварталі немає навіть підвалів, не те що бомбосховищ. Питання ‒ як швидко поруч з кварталом будуть "прильоти"? Це наглядний приклад для тих, хто досі сумнівається у використанні росіянами цивільних як прикриття для військових", ‒ пише Андрющенко.

Частина маріупольців змушена жити в наметах і готувати їжу на багаттях. Нові квартири окупанти розподіляють "серед своїх", повідомляє в Telegram Маріупольська міська рада. Намети облаштували біля кінотеатру "Савона". Містяни там ховалися під час російських обстрілів. Люди готують їжу на багаттях. Сплять у підвалах кінотеатру й у наметах.

Зараз ви читаєте новину «"Канонада" в Маріуполі ‒ що відбувається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути