Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2024 05:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Як морози вплинуть на бої в Україні - прогноз фахівців ISW

Як морози вплинуть на бої в Україні - прогноз фахівців ISW
В Україні прогнозують посилення морозу. Фото: euronews

Стійкі морози в Україні ускладнять воєнні операції на фронті.

Проте окупанти навряд чи відмовлять від спроб наступу. Про це йдеться у звіті ISW.

Українські військові зазначають, що російські війська через холод використовують менше баражуючих боєприпасів. Також окупанти застосовують значно меншу кількість дронів через загрозу зледеніння двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готує наступ під "перевибори" Путіна - Зеленський

Український офіцер бригади, яка діє під Бахмутом, заявив 10 січня, що температура вночі падає до -18 градусів за Цельсієм, через що особовий склад не може залишатися на постах спостереження більше кількох годин. За його словами, інтенсивність атак російської піхоти на Бахмутському напрямку знизилася, ймовірно, через суттєве зниження температури.

Низькі температури у поєднанні з глибоким снігом можуть обмежити маневровість, але замерзла земля покращить рух по пересіченій місцевості протягом січня і лютого.

Експерти ISW продовжують вважати, що російські війська, швидше за все, спробують підтримати чи активізувати локальні наступальні операції на всій лінії фронту на сході України. Загарбники намагатимуться перехопити та утримати ініціативу незалежно від погоди та умов місцевості.

Фахівці також відмічають, що російські окупанти вдало проводять планові ротації завдяки власній перевазі на всій території Східної України і відсутності тиску українських контрнаступальних операцій. Російські війська відводять у тилові райони підрозділи, чисельність яких становить 50 відсотків або менше від запланованої, і повертають їх на фронт після відновлення та поповнення.

Впродовж доби, 11 січня, відбулось 56 бойових зіткнень. На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV. Росіяни за підтримки бронетехніки проводять штурмові дії, пише Генштаб у зведенні.

Ворог за добу завдав три авіаційних удари та здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Як морози вплинуть на бої в Україні - прогноз фахівців ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути