четвер, 02 лютого 2023 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Як Київ та область готують до можливого наступу з Білорусі ‒ генерал ЗСУ розповів

Як Київ та область готують до можливого наступу з Білорусі ‒ генерал ЗСУ розповів
Командувач угрупування сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів про оборонні рубежі навколо столиці. Фото: rbc.ua

Українські військові готуються до можливого наступу ворога з Білорусі.

Тому вже облаштували кілька потужних оборонних рубежів навколо Києва та області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів командувач угруповання сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За його словами, військові проаналізували всі проблеми та питання, які були на момент першого наступу на Київ.

"Проаналізували всі напрямки, якими рухався противник. Це все враховано при побудові оборони. Створено кілька потужних оборонних рубежів навколо Києва, по Київській області і аж до кордону. Створено систему і розвідки, і протиповітряної оборони", ‒ розповів Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення РФ: ексгенсек НАТО спрогнозував терміни нового нападу

Генерал додав, що у Київській області підготовлено позиції, а також встановлено довготривалі фортифікаційні споруди, укриття для особового складу. Військові також замінували місцевість, яка може бути використана супротивником для просування.

"Вздовж кордону облаштовано мінні загородження, завали, рови тощо – це послабить рух наступального угруповання та дозволить знищити його ще на кордоні", ‒ сказав Павлюк.

За його словами, підрозділи угруповання оборони Києва постійно вдосконалюють свої навички. Тренування з ними проведено кожному напрямі.

"Ми системно працюємо над тим, щоб у разі повторного вторгнення далі межі ворог не пройшов. На кожному напрямі проведено тренування підрозділів. Усі батальйони вже мають досвід бойових дій", ‒ додав генерал.

Загроза наступу російських військ з території Білорусі існує. Україна готується до будь-яких викликів. Про це сказав президент Володимир Зеленський на брифінгу.

Навколо Києва українські військові удосконалюють фортифікаційні споруди на опорних пунктах. Продовжують удосконалення інженерного обладнання рубежів оборони столиці й Київської області. Про це в Telegram повідомив начальник штабу – заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Він показав на фото, як встановлюють довготривалі фортифікаційні споруди на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «Як Київ та область готують до можливого наступу з Білорусі ‒ генерал ЗСУ розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути